facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
5 techcég, amelyekről nem gondoltad, hogy még létezik
2024. 04. 16.

Az idő múlik, és ezzel együtt változik a technológia és a popkultúra is.

 

Olyan hajdani óriáscégek tűnnek el, akiknek hosszú idő után derül csak fénye, hogy mégsem vesztek el teljesen.

Az America Online (AOL), melyet 1983-ban alapítottak, az internet világában úttörőként állt a CompuServe mellett. Képviselték az első internetszolgáltatók egyikét, ahol a betárcsázós modem volt a fő eszköz. Ám ennél sokkal többről volt szó: hárommillió előfizetőjükkel az új médiában jelentős szerepet játszottak. Felvásárolták az első böngészőt kifejlesztő Netscape-et, kiadták az AOL Instant Messenger nevű csevegőprogramot, sőt, saját internetes keresőjük is volt. Pályájuk csúcsán az AOL összeolvadt a TimeWarnerrel, bár ez a lépés végül az egyik legnagyobb és legrosszabb összeolvadásnak bizonyult a történelemben. A Google és a Facebook előretörésével az AOL lemaradt, majd nyolc évvel később az eladását követte. Az AOL később a Verizon tulajdonába került, és a Yahoo!-val egyesült a Verizon Media nevű vállalatban. Meglepő módon ma is több mint 2,3 millióan tartanak ki hűségesen a betárcsázós internetszolgáltatás mellett.

Az Atari, melyet Nolan Bushnell és Ted Dabney alapított 1972-ben, jelentős részt vállalt a videójáték-történelemben, amelyet olyan legendás játékokkal örökítettek meg, mint a Pong és a Pac-Man. Azonban a cég utat tévesztett a rossz üzleti döntések miatt, és különböző tulajdonosok között ingázott, mielőtt végül 2000-ben francia kezekbe került. Ott főként retró konzolokkal foglalkoztak, de 2020-ban közösségi finanszírozással tértek vissza a játékiparba, és belevágtak a decentralizált kriptovaluta kiadásába is.

A BlackBerry, mely a mobiltelefonok kezdeti korszakában uralkodott a fizikai billentyűzetekkel, hosszú életet élt Kanadában, mielőtt az okostelefonok térhódítása megpecsételte sorsát. 2017-ben lezárták az eszközfejlesztést és a szoftveres támogatást is, de a cég még mindig aktív a kiberbiztonság területén, különféle autógyártóknak fejlesztve titkosított szoftvereket.

A MySpace a közösségi média korai megtestesítője volt, de a Facebook megjelenése és az addiktív játékok térhódítása hanyatlásba sodorta. Bár a platform már nem az egykori fényében ragyog, még mindig elérhető, noha tartalma az elmúlt években alig frissült.

A Zynga által kifejlesztett FarmVille az online játékok új korszakát hozta el a 2010-es évek elején, de a nagy sikert követte a hanyatlás. A cég most kisebb fejlesztőket vásárol fel, és a Take-Two Interactive szerint világszerte több mint tíz százalékot tesz ki az embereknek, akik valamelyik Zynga játékkal játszanak.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0