facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Kevesebb mobiladatot fogyaszthat a YouTube
2024. 04. 22.

Hátránya azonban, hogy nagyobb akkuterhelést okozhat a videózás.

A Google jelentős háttérbeli frissítést hajtott végre, ami lehetővé teszi az Android 12+ rendszerű mobilok és táblagépek számára, hogy az AV1 kodekkel tömörített videókat egy új dekóder segítségével játsszanak le. Az AV1 rendkívül hatékony videótömörítési eljárás, mely kis fájlméret mellett kiváló képminőséget biztosít. Azonban a dekódolás nagy számítási teljesítményt igényel, és sok esetben a processzornak kell elvégeznie, mivel hiányzik a hardveres gyorsítás lehetősége. Ez korlátozza a kodek alkalmazhatóságát, mivel a mobiloknál gyakran lassú lejátszási sebességet eredményez.

Az Android 12+ eszközökön a Play-szolgáltatások keretrendszerének márciusi frissítése óta az appok a libdav1d dekódert használhatják az AV1-es videók lejátszására, ami jelentősen gyorsabb, mint a korábbi libgav1. Ennek köszönhetően már bármelyik mobil képes legalább 720p felbontásban és 30 képkocka/másodperc sebességgel AV1-es videókat lejátszani. A YouTube mobilalkalmazás az első, ami támogatja ezt az új kodeket, így a megfelelő készülékek tulajdonosai élvezhetik az AV1 kodek előnyeit a mobilneten keresztül való videónézés során.

Ezáltal jelentős mennyiségű mobiladatot lehet megtakarítani, ugyanakkor észrevehető lesz az akkumulátor gyorsabb lemerülése, mivel a videólejátszás jelentős terhelést jelent a processzorra.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0