8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Új szereplő a hajlítható mobilok piacán: Honor Magic V Flip
2024. 06. 21.

A hajlítható kijelzővel ellátott mobiltelefonok mára megszokottá váltak, hiszen a technológiát évek óta alkalmazzák különböző vállalatok különféle formákban. Az elmúlt időszakban két megoldás vált különösen népszerűvé: az egyik a nagyobb, akár tabletméretű belső kijelzőt rejtő Fold, a másik pedig a kompakt Flip, amely hagyományos okostelefonok tulajdonságaival bír, azzal a különbséggel, hogy összehajtható.

A dél-koreai Samsung mindkét kategóriában kínál modelleket, míg a Motorola már csak Flip készülékeket forgalmaz, a Honor pedig eddig kizárólag Foldokat. Ez azonban változni látszik, mivel a Honor Kínában bemutatta első Flip telefonját, a Magic V Flipet. Ez az új modell papíron lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik, melyekkel komoly kihívást jelenthet a konkurensek számára.

Egyedi dizájn és kiemelkedő kijelző

A Honor Magic V Flip rendkívül elegáns külsőt kapott, ami főként két területen nyilvánul meg: a készülék vékonyságában és a kijelző méretében. Nyitott állapotban a telefon mindössze 7,5 milliméter vastag, ami csak egy hajszálnyival több a Samsung Galaxy Z Flip5 vastagságánál. Összecsukva viszont csupán 14,9 milliméter, így vékonyabb, mint a konkurens modell. Ez a vékony kialakítás a Honor egyedi zsanérjának köszönhető, amely lehetővé teszi a készülék tökéletes összecsukását.

A telefon előlapján egy 4 hüvelykes, 1092 × 1200 képpontos kijelző található, amely 120 Hz-es képfrissítésre képes. Ez a kijelző összecsukott állapotban is lehetővé teszi a telefon kezelését. Bár a két nagy kamera a kijelző jobb oldalán helyezkedik el, ezeket „kitakarva” a 16:9-es képarányú tartalom megjelenítése sem okoz problémát, így akár videókat is nézhetünk rajta. A belső kijelző 6,8 hüvelykes, 1080 × 2050 képpontos és szintén 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik.

Kiemelkedő üzemidő és gyors töltés

A Magic V Flip belsejében egy 4800 mAh-s akkumulátor található, ami a legnagyobb, amit valaha Flip telefonba építettek. Ez várhatóan piacvezető üzemidőt biztosít a hajlítható telefonok között, bár a valódi teljesítményről érdemes megvárni a független teszteket. A készülék 66 wattos gyorstöltéssel is rendelkezik, amely a Honor állítása szerint mindössze 42 perc alatt feltölti nulláról 100 százalékra az akkumulátort.

Megfizethető ár

A Magic V Flipben egy Snapdragon 8 Gen 1 processzor található, amely ugyan nem a legújabb, de még mindig versenyképes teljesítményt nyújt. Az, hogy nem a legújabb chip került a telefonba, lehetővé tette a Honor számára, hogy kedvező árat szabjon a készüléknek. Kínában a Magic V Flip körülbelül 640 eurónak megfelelő jüanért kapható, ami nagyjából 253 ezer forintnak felel meg. Ez az ár Magyarországon akár 300 ezer forint alá is csökkenhet, ami rendkívül versenyképes lehet a Galaxy Z Flip modellekhez képest, amelyek ára inkább 500 ezer forint körül mozog.

Azt egyelőre nem tudni, mikor érkezik Európába a Magic V Flip, de remélhetőleg a szeptemberi berlini IFA kiállításon a Honor nemzetközileg is bemutatja a készüléket. Mindenesetre érdemes lesz figyelemmel kísérni a fejleményeket, hiszen a Magic V Flip komoly versenytársa lehet a jelenlegi piacvezetőknek.

 

Fotó: HonorTogkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés