8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Jelentős változások az Outlook-ban: új hitelesítési módszer érkezik
2024. 06. 21.

Ősztől jelentős változások várnak az Outlook felhasználóira, mivel a Microsoft új hitelesítési módszert vezet be a levelezési rendszerben. Az informatikai óriás bejelentése szerint szeptember 16-tól már nem lesz elegendő a hagyományos e-mail és jelszó páros a belépéshez, helyette bonyolultabb, de biztonságosabb azonosítási módszereket alkalmaznak.

Új hitelesítési rendszer: kétlépcsős azonosítás

Az új rendszer bevezetése a mindennapi felhasználókat is érinti. Azok számára, akik eddig nem használták a kétlépcsős azonosítást, mostantól kötelezővé válik. Ez azt jelenti, hogy a belépéshez nemcsak a felhasználónév és jelszó megadására lesz szükség, hanem egy második lépésben például egy mobiltelefonra küldött kód megadására is.

Támogatott platformok és alkalmazások

A Microsoft közleménye szerint a jövőben kizárólag az outlook.com webhely és az e-mail kliensek lesznek támogatottak. Ez magában foglalja az Apple és az Android beépített levelező alkalmazásait, az új Outlook applikációkat és a Mozilla Thunderbird-öt is. Ezzel a lépéssel a cég biztosítja, hogy minden felhasználó a lehető legbiztonságosabb módon érje el e-mailjeit.

A változtatás okai

A cég a biztonság növelésére hivatkozva döntött a változtatás mellett. Korábbi tapasztalatok alapján ugyanis az volt a jellemző, hogy ha egy támadó megszerezte az e-mail-címet, könnyen kitalálhatta a hozzá tartozó jelszót is. Az új, kétlépcsős azonosítás révén azonban jelentősen csökken annak az esélye, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a felhasználók fiókjaihoz.

Hogyan készüljünk fel a változásra?

Annak érdekében, hogy zökkenőmentesen átállhassunk az új hitelesítési rendszerre, érdemes már most megismerkedni a kétlépcsős azonosítás folyamatával. A Microsoft oldalán részletes útmutató található, amely lépésről lépésre bemutatja, hogyan állíthatjuk be az új biztonsági funkciókat. Emellett javasolt a mobiltelefonunkra telepíteni a szükséges alkalmazásokat, amelyekkel a második lépéses azonosítást végezhetjük.

Az Outlook biztonságának növelése érdekében bevezetett új hitelesítési módszer fontos lépés a felhasználói adatok védelme érdekében. Bár kezdetben talán bonyolultabbnak tűnik a belépési folyamat, hosszú távon megéri a plusz erőfeszítés, hiszen így sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk személyes és üzleti adatainkat.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés