8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Érkezik az Apple Watch OS frissítése
2024. 06. 20.

Ahogy korábban is írtunk róla, a 2024-es WWDC alkalmával az Apple bemutatta legújabb szoftvereit. Az esemény leginkább az iPhone-okhoz érkező iOS 18-ról és az Apple első saját mesterséges intelligenciájáról, az Apple Intelligence-ről szólt, de természetesen a többi operációs rendszer sem maradt figyelem nélkül. Az Apple Watchokra érkező watchOS 11 kisebb, de annál tartalmasabb frissítés lett, amely több, régóta várt funkciót hoz az okosórákra.

A watchOS 10 jelentős változásokat hozott az Apple okosóráira, az alkalmazások megjelenésétől kezdve egészen a vezérlésig. A watchOS 11  egy szerényebb frissítésnek ígérkezett, amit az is alátámasztott, hogy nem szivárgott ki semmilyen információ róla. Az esemény után kiderült, miért: bár a szeptemberben érkező watchOS 11 nem hoz forradalmi változásokat, a praktikus újítások miatt érdemes lesz frissíteni az órákat.

Mit hoz a watch OS11?

Az egyik legjelentősebb fejlesztés az Apple Watchok első generációján is jelen lévő aktivitásmérő gyűrűket érinti, amelyek a tíz év alatt mit sem változtak. Bár nagy újításokra most sem kell számítani, a watchOS 11-ben lehetőség lesz a gyűrűk szüneteltetésére is. Ez hasznos lehet, amikor nincs lehetőség a mozgásra, hiszen így nem veszítjük el a széria bezárásáért járó pontokat, még akkor sem, ha inaktívak maradunk. Továbbá, ezentúl napi szinten is módosíthatjuk a minimálisan elégetendő kalóriák számát, így még inkább személyre szabhatjuk céljainkat.

Frissült a Fitnesz alkalmazás is az iPhone-okon és iPadeken, így a kezdőlapot teljesen személyre szabhatjuk: mi dönthetjük el, milyen metrikák és adatok jelenjenek meg elsőként, a számunkra irrelevánsakat pedig elrejthetjük. Újdonság a "Vitals" alkalmazás, amely egy helyre gyűjti a Watch által mért összes egészségügyi adatot, mint például a pulzus, véroxigén-szint, percenkénti légzések és alvás közbeni csuklóhőmérséklet. Az óra ezek alapján elemzi az adatokat, és azonnal jelez, ha eltérést tapasztal az átlagtól.

Ezen felül a sportolók új menüpontokon keresztül elemezhetik teljesítményüket; a fotók számlap frissített változatával még egyedibb megoldásokat hozhatunk létre; a Ciklus alkalmazással már várandósságunkat is nyomon követhetjük; a Check-in funkció pedig edzés közben is használható, például egy késő esti futás alkalmával. Az Apple növelte a Watch biztonságát is, és új műveletekkel bővítette a Series 9-ben és Ultra 2-ben debütáló Dupla Koppintás funkciót. 

Nem érkezik frissítés minden Apple Watch-ra

Az új funkciók sajnos nem érkeznek meg minden órára, mivel a watchOS 11 nem támogatja majd a watchOS 10-et futtató órák közül az első generációs Apple Watch SE-t, az Apple Watch Series 4-et és az Apple Watch Series 5-öt sem. Idén ősszel tehát a watchOS 11 az alábbi készülékekre lesz telepíthető: Apple Watch SE (2. generáció), Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra és Apple Watch Ultra 2. Fontos, hogy a frissítéshez mindenképpen iOS 18-ra lesz szükség az iPhone-on, amely az iPhone XS-től kezdve támogatott, beleértve az iPhone XR-t és a második generációs iPhone SE-t is.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés