8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Mit hoz az új Apple Intelligence?
2024. 06. 11.

Az előzetes híreknek megfelelően június 10-én, hétfőn az Apple bemutatta a márka mesterséges intelligenciáját, amely a jövőben megváltoztatja majd az Apple eszközök - iPhone, iPad és Mac használatát. Nézzük milyen tulajdonságokkal rendelkezik az Apple Mi!

Az Apple a 2024-es Worldwide Developer Conference-en mutatta be az operációs rendszerek, az iOS, iPadOS, macOs, watchOS, tvOS és a visionOS új verzióit, majd pedig az Apple Inteligence-t, amely a márka saját mesterséges intelligenciája. A mesterséges intelligencia olyan lehetőségeket nyit meg, amelyeket mi felhasználók még soha nem tapasztaltunk, vagyis egy új korszakot nyithat számunkra. 

Az Apple mesterséges intelligenciája

Az Apple Intelligence négy fő felhasználási területe már önmagában is forradalmasítja az iPhone-használatot, de együtt teljesen új szintre emelik az élményt. Az Apple mesterséges intelligenciája nagy nyelvi modellként működik, így könnyedén generál szövegeket, készít összefoglalókat vagy fogalmaz át dokumentumokat, legyen szó e-mailről, egy dokumentumról vagy egy teljes weboldalról. Az Intelligence szerves része lesz az iOS 18, iPadOS 18 és macOS Sequoia rendszereknek, így minden alkalmazással kompatibilis, legyen az Apple saját fejlesztése vagy harmadik fél által készített app.

Az Apple Intelligence képes képgenerátorként is működni: szöveg alapján három stílusban készít képeket, átalakít meglévő képeket, és bármilyen emojit létrehoz, amelyeket az Apple kreatívan genmojinak nevezett el. A genmoji lényege, hogy szöveg alapján bármilyen emojit létrehozhatunk, és ezeket ugyanúgy használhatjuk, mint a hivatalos Unicode emojikat. Emellett az Intelligence egy gombnyomással feljavítja a képeket, eltüntet bizonyos részeket egy képről és odaillő részletekkel tölti fel azokat, illetve meglévő vázlatokból pillanatok alatt kész rajzokat készít.

Az Apple Intelligence képes feladatokat végrehajtani a készüléken és kontextusban értelmezni az utasításokat. Például az új generációs Siri képes lesz megérteni, hogy egy újabb kérdés az előző válaszra vonatkozik-e, így az alábbi műveletsor csupán a hangunkkal is elvégezhetővé válik. Az Apple Intelligence emellett képes minden korábbinál személyre szabottabb ajánlásokat tenni, köszönhetően annak, hogy válaszait és eredményeit kifejezetten az iPhone, iPad vagy Mac tulajdonosának, azaz nekünk fogalmazza meg.

Fontos a biztonság

Az adatbiztonság érdekében az Apple úgy döntött, hogy az Intelligence műveleteket nem a felhőben, hanem magukon a készülékeken végezteti el, így az adatok nem kerülnek ki sem az iPhone-ról, sem az iPadről, sem a Macről. Az Apple Intelligence az iPhone 15 Prón és az iPhone 15 Pro Maxon, valamint az M szériás chippel rendelkező iPadeken és Maceken lesz elérhető. Az Apple és az OpenAI együttműködésének köszönhetően a ChatGPT is integrálásra került az Intelligence-be, így az iPhone-tulajdonosok ingyen használhatják a GPT-4 modellt.

Az Apple Intelligence fejlesztése még folyamatban van, és az ősszel megjelenő iOS 18, iPadOS 18 és macOS Sequoia verziókban is csak béta fázisban lesz elérhető. Az Apple már most leszögezte, hogy a bemutatott funkciók csak egy része lesz elérhető, a többi valamikor 2025-ben válik hozzáférhetővé. Az Apple Intelligence egyelőre csak angol nyelven lesz elérhető – további nyelvek támogatásáról még nem esett szó.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés