8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Könnyebb lesz majd akkumulátort cserélni az iPhone-okban?
2024. 07. 08.

Az utóbbi időben egyre több figyelmet kapott az Apple azon törekvése, hogy könnyebben cserélhetővé tegye az iPhone-ok akkumulátorait. Az Apple új technológiát fejleszt, amely egyszerűsítené az akkumulátorok eltávolítását és cseréjét. De vajon mit is jelent ez pontosan, és milyen változásokat hozhat?

Az EU szabályozás mozgatórugója

Az Apple törekvése nem csupán a felhasználói elégedettség növelésére irányul. Az Európai Unió szigorú előírásai szerint 2025-ig minden telefonnak rendelkeznie kell olyan akkumulátorral, amelyet a felhasználó saját maga is ki tud cserélni. Ez a szabályozás kényszeríti a gyártókat, hogy új megoldásokat találjanak a könnyebb hozzáférés érdekében.

Az Apple új technológiája

Jelenleg az iPhone-ok akkumulátorai fóliába burkolva, ragasztócsíkokkal vannak rögzítve a készülék belsejében. Az akkumulátor eltávolításához ezeket a csíkokat ki kell húzni, ami gyakran bonyolult és időigényes folyamat. Az Apple most egy innovatív megoldást dolgoz ki: az úgynevezett elektromosan indukált ragasztóleválást. Ez a technológia lehetővé tenné, hogy egy kis elektromos impulzus hatására a fém burkolat kipattintsa az akkumulátort. Bár első hallásra ez ígéretesnek tűnik, még nem egyértelmű, hogy valóban megkönnyíti-e majd az akkumulátor cseréjét.

A probléma gyökere

Az akkumulátor könnyebb eltávolítása önmagában nem oldja meg az összes problémát. A készülékek hátlapja továbbra is nehezen hozzáférhető maradhat, mivel jelenleg különböző rögzítési módszereket alkalmaznak, amelyek között a ragasztó és a szalagkábelek is szerepet kapnak. Ezek a tényezők továbbra is megnehezíthetik a felhasználók számára az akkumulátorhoz való hozzáférést, és növelhetik a hibázás lehetőségét a csere során.

Mikor várhatók a változások?

Bár az Apple már idén tervezi bevezetni az új technológiát legalább egy iPhone 16-os modellen, a teljes áttérés várhatóan jövőre, az iPhone 17 széria megjelenésével valósulhat meg. Ez mindenképpen pozitív fejlemény, hiszen az Apple igyekszik megfelelni az új előírásoknak és a felhasználói igényeknek.

Mit jelent ez a jövőre nézve?

Az Apple lépései arra utalnak, hogy a jövőben az akkumulátorcsere folyamata egyszerűbbé válhat. Azonban fontos megjegyezni, hogy nemcsak az Apple, hanem más gyártók is hasonló problémákkal küzdenek. Az uniós szabályozás miatt nekik is új megoldásokat kell találniuk. A csavarozható hátlapok visszahozása, vagy más innovatív megoldások bevezetése segíthetne abban, hogy a felhasználók könnyebben hozzáférjenek az akkumulátorokhoz.

Más gyártók lépései

A piacon már vannak olyan kezdeményezések, amelyek a felhasználói igényekre reagálnak. Például a következő középkategóriás Nothing telefon levehető hátlappal érkezik majd, amely lehetővé teszi a készülék külső megjelenésének testreszabását. Az még kérdéses, hogy ez az akkumulátorhoz való könnyű hozzáférést is jelenti-e, vagy csak esztétikai változtatásokat tesz lehetővé.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés