8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Tesztelik az ingyenes Netflix szolgáltatást
2024. 07. 08.

A legújabb hírek szerint a Netflix hamarosan Európában is bevezetheti ingyenes szolgáltatását, melyeket reklámokkal támogat. A Bloomberg friss jelentése szerint a streamingóriás a Dél-Afrikai bevezetést követően további piacokon is tesztelni szeretné ezt az új modellt.

Már tesztelték Kenyában

2023-ban a Netflix már kipróbálta ezt a formát Kenyában, de a kísérleti időszak végén leállították a szolgáltatást. Jelenleg a teszt során gyűjtött adatok elemzése folyik, és bennfentes információk alapján a vállalat azt mérlegeli, hogy az ingyenes, reklámokkal támogatott verziót más kontinenseken is elérhetővé teszi. Elsőként az európai és ázsiai piacokat céloznák meg.

Az ingyenes Netflix szolgáltatás különbözne a hagyományos előfizetéstől. A felhasználók reklámot látnának a filmek és sorozatok közben, de ennek ellenére is a modell vonzó lehet azok számára, akik eddig nem engedhették meg maguknak a fizetős előfizetést. Ezáltal jelentősen növekedhetne a platform felhasználóbázisa, ami a megnövekedett reklámbevételek révén anyagilag is megtérülhet a Netflix számára.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy még nem született végleges döntés az ingyenes Netflix bevezetéséről. Még ha a vállalat pozitívan dönt is, a szolgáltatás életbelépése hónapokat vagy akár éveket is igénybe vehet.

Változást hozhat a streaming piacon

Az ingyenes verzió bevezetése nagy változást hozhat a streaming piacon, hiszen a Netflix így új rétegeket érhetne el, és még erősebbé válhat a versenyben. Az idő majd megmutatja, hogy az ingyenes, reklámokkal támogatott modell mennyire lesz sikeres, és milyen hatással lesz a felhasználói élményre és a piaci versenyre.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés