facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Tíz év alatt 260 szorosára növekedett a mobil adatforgalom
2021. 12. 21.

Az Ericsson készített egy elég megdöbbentő tanulmányt arról, hogyan változott meg a mobilinternet használat az elmúlt évtizedben.

A felmérés eredménye azt mutatja, hogy tíz évvel ezelőtt 700 millió okostelefon-előfizetés volt a világon. Ez a szám napjainkra 2.6 milliárdra nőtt. A teljes, felhasznált adatforgalom pedig 260-szor több, mint a vizsgált időszak elején. A részletek megmutatják, hogy a Földön 180 élő 5G hálózat állt szolgálatba.

 

"Az 5G-s okostelefonok már ma is a teljes forgalom 23 százalékát adják, de az 5G-robbanás nemcsak mobilfronton várható, hanem a fix bekötésű vezeték nélküli elérésekből, vagyis a FWA (Fixed Wireless Access) kapcsolatok terén is." - áll az MTI forrásában.

 

Ugyanakkor az is elmondható, hogy a népesség közel fele nem rendelkezik stabil, kényelmes sebességű internet kapcsolattal, hiszen több száz millió - főként vidéki - felhasználóhoz nem ér el vezetékes hálózat. Ezen segít az 5G, hiszen többszörése nőhet a gyors internet-elérésbe bekapcsolható felhasználók száma. A technológia fejlettség és egyéb tényezők miatt azonban a földrajzi elhelyezkedés miatt nagy eltérések mutatkoznak még földrészek és tájak között is.

 

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0