facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Árverésre bocsátják a világ első SMS-ét
2021. 12. 21.

Minden bizonnyal kevesen vannak, akik tudják, hogy mikor küldték el az első rövid üzenetet telefonra és mi volt annak a tartalma.

Több mint 29 évvel ezelőtt, egészen pontosan 1992. december 3-án küldték el az első SMS-t a világon. A továbbítás a Vodafone hálózatán keresztül valósult meg, melyet egy mérnök küldött a Vodafone egyik akkori alkalmazottjának. A tartalma nagyon egyszerű volt: Merry Christmas! avagy Boldog Karácsonyt!

 

A startpisztoly eldördülése után évről évre egyre csak növekedett a szolgáltatásba bekapcsolódó cégek száma és természetesen az elküldött rövid üzenetek mennyisége is. 2010-es évek elején már a legnépszerűbb üzenetküldési mód volt, hogy aztán az internetes hálózatok és az online elérés térhódítása után további szereplők sikeresen ledöntsék az egyeduralkodásról a mai napig használat szolgáltatást.

 

Miután a Vodafone igazolja - NFT blokklánc-technológia segítségével - az első SMS hitelességét, egy francia aukciós ház (Aguttes) megszervezi az árverést, melynek tárgyáért kriptovalutával kell majd fizetnie. Így kapcsolódnak össze a múlt és a jelen lenyűgöző hatású újításai.

 

 

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0