facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Szuper kiegészítő tabletedhez az érintőceruza
2022. 08. 24.

Az érintőceruzák piacán számos termék megtalálható, legfontosabb tulajdonságuk, hogy használatukkal rögzíthető aláírás, és precízebben lehet velük dolgozni, hiszen az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően akár rajzok, grafikák is készíthetőek velük. De milyen érintőceruzák léteznek, kinek melyik éri meg jobban?

Az érintőceruzák

 

Az érintőceruzák között megkülönböztetünk aktív és passzív ceruzákat. Ezeket az univerzális ceruzákat érintőképernyőkön használhatjuk, helyettesítik az ujjak funkcióját, sokszor megkönnyítve helyzetünket, mivel bizonyos műveleteket sokkal pontosabban lehet velük elvégezni. 

 

Passzív, vagyis kapacitív ceruzák

 

A kapacitív ceruzák általában az olcsóbb kategóriába tartoznak az érintőceruzák között. Alapvetően minden kapacitív érintőképernyőn használhatók, ami azt jelenti, hogy minden tablethez alkalmasak. Amikor a passzív tollat a képernyőhöz nyomjuk, akkor az érzékeli a hőt és választ ad, így működésbe hozza a ceruzát. Ezek a ceruzák nem igényelnek töltést és nem tartalmaznak semmilyen elektronikát, így nincsenek ellátva egyedi funkciókkal. Abban az esetben ha nincs szükséged egyedi funkciókra, nem készítesz a táblagépen grafikákat, csak például táblázatok kezeléséhez szükséges a ceruza, akkor a passzív toll remek választás lesz. Természetesen a kapacitív eszközök között is vannak minőségi különbségek, így érdemes egy jobbat választani. 

 

Aktív ceruzák

 

Az aktív ceruzák jóval több izgalmas funkciót nyújtanak, mint passzív társaik. Sok aktív ceruzának van ultrafinom érintő hegye, amivel precíz vonalakat lehet húzni, sőt komoly grafikai munkákhoz is kiválóan alkalmasak. Mivel ezek a hegyek is kophatnak, ezért cserélhető hegyű tollak is léteznek. A nyomásérzékeny hegyű ceruzák úgy működnek, akár a hagyományos tollak, így minél erősebben nyomjuk a képernyőhöz, annál vastagabb vonalat húznak. Nem kell azonban aggódni, ezek nem karcolják a képernyőt. Az aktív ceruzák vagy elemmel, vagy töltéssel működnek.

 

A választásnál fontos figyelembe venni, hogy melyik ceruzára van szükség, aktívra vagy passzívra. Ha az aktívra esik a választás, akkor szem előtt kell tartani, hogy  mennyi a töltési ideje, illetve mennyi az üzemideje. Ha grafikai tervezéshez is szeretnéd használni, akkor a tenyérelutasító funkció is nagy segítségedre lehet, hiszen szelektálja azt a részt, amikor a kezed a képernyőhöz ér. 

 

Az érintőceruza használata igazán üdítő lehet, ha még eddig nem alkalmaztad. Nézz szét az érintőceruzák között és válaszd ki az igényeidhez legjobban illő darabot. A tokgalaxis webáruházában is találsz érintő ceruzákat, amikkel szuperül boldogulhatsz. 



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0