facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Okosóra - SIM kártyával vagy nélküle?
2022. 02. 17.

Ahogy előzőleg is írtuk, az okosórák között is megkülönböztethetünk más-más fajtákat. Azon kívül, hogy milyen funkciókkal vannak felszerelve választhatunk SIM nélküli és SIM kártyával is használható eszközöket. De miért éri meg többet kifizetni egy SIM-es okosóráért?

Milyen előnyei vannak egy okosórának

Az okosórával a karodon szinte mindig online maradhatsz. Az alapfunkciók mellett élvezheted egyes típusoknál a sportóra előnyeit, mindig megkapod rá az értesítéseket, láthatod, hogy ki üzent neked, ki hív, sőt kihangosítóval fogadhatod is a hívásokat.

Miért érdemes SIM kártyás okosórát választani

A hagyományos okosórákban nincs SIM foglalat, a telefonunkhoz kapcsolódva látja el funkcióit. A SIM kártyás okosórák házában van egy SIM foglalat, ahová el lehet helyezni egy kártyát. A SIM kártyával működő okosórák tulajdonképpen a telefontól függetlenül működő önálló eszközök. A szolgáltatóknál az előfizetésekhez lehetőség van társkártyát igényelni, ezáltal tulajdonképpen ugyanazzal a telefonszámmal tudjuk használni, mint a telefonunkat, de választhatjuk azt a megoldást is, hogy másik telefonszámmal rendelkező SIM-et használunk hozzá, így olyan mintha két telefont használnánk.

Az ilyen típusú óráknak nem szükséges a telefon közelsége, hanem önállóan működő okos eszközök. Ez teljes függetlenséget ad a telefonunktól, akkor is elérhetőek vagyunk, fogadhatunk üzenetet, és indíthatunk hívást, ha csak az óra van nálunk.

A SIM-es okosórák hátrányai

Hátránya is lehet azonban, például, hogy a hagyományos okosórákkal szemben ezek általában nem vízállók, hiszen a SIM miatt plusz nyílások van rajtuk, illetve az üzemidejük is némileg rövidebb lehet.

Mire figyeljünk még ha okosórát választunk

Figyelni kell arra is, hogy milyen operációs rendszerrel működik a telefonunk és az óra, hiszen ezeket általában össze is szeretnénk hangolni. Ha Androidos mobilod van, akkor viszonylag könnyű helyzetben vagy, mivel ezekkel a készülékekkel nagy általánosságban minden okosóra működik, kivéve persze az Apple. Ha iPhone telefonod van akkor viszont jobban oda kell figyelni a vásárláskor, de persze az Apple Watch-on kívül is van néhály iOS kompatibilis óra. Legkönnyebb a választás akkor, ha az órát csak önállóan, magában szeretnéd használni, szinte butatelefon formájában, hiszen akkor nem fontos, hogy milyen mobillal működsz.

Összességében elmondhatjuk, hogy bármelyik okosórát veszed mindenképp jól fogsz járni. A SIM kártyás eszközök jobban megéri azoknak, akik például munkájukból adódóan nem tudják maguknál tartani, vagy akik hajlamosabbak otthon felejteni a telefonjukat. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy árban valamivel húzósabbak a SIM-es órák.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0