facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Netbank csalók újabb trükkjére hívják fel a figyelmünket
2021. 07. 31.

A technikai fejlődés során mindig újabb és újabb támadások érik a felhasználókat. Egyre több az olyan csaló, aki valamilyen átveréssel próbálja rászedni a mit sem sejtőket. Minden újabb technikai fejlődési szakaszban jelennek meg olyan eszközök, amivel tőrbe húzhatnak minket. A netbankos csalás az egyik legelterjedtebb formája annak, hogy pénzt húzzanak ki a zsebünkből.

Mivel támadnak? Hogyan védekezzünk?

Most egy újabb telefonos csalással találhatjuk magunkat szembe. Sokan jól ismerjük, hogy mi is az a „távoli asztali kapcsolat”, amivel könnyedén tudjuk egyik eszközről irányítani a másikat, vagy csak segítséget nyújtani, megfigyelni, hogy mi történik. A telefonokon is létezik ilyen app, az AnyDesk, amivel engedélyeznünk kell egy másik eszköznek, hogy csatlakozhasson a miénkhez. Ezt használják ki a telefonos netbank csalók. Ha engedélyezzük, hogy a csalók rácsatlakozzanak a telefonunkhoz, akkor nincs más dolguk, mint egészen egyszerűen rögzíteni a netbank adatainkat, és meg is történt a baj.

Ezért nagyon fontos, hogy mindig nagyon járjunk utána, hogy kinek adunk engedélyt arra, hogy csatlakozzon telefonunkhoz, és minden hasonló esetben legyünk nagyon körültekintőek, például akkor is ha telefonon keresnek fel minket állítólag valamelyik pénzintézettől.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0