facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Milyen kijelzővédő fóliát válasszunk
2022. 09. 26.

A telefonok, tabletek védelmét szolgáló fóliák is különbözőek lehetnek. Melyik fóliát éri meg inkább megvenni, az üveget vagy a műanyagot? Ez attól is függ, hogy milyen értékes a készülék, amire fel kell helyezni, és hogy milyen összeget szán rá a tulajdonos. Nézzük, milyen lehetőségek közül lehet választani.

Milyen fóliák léteznek?

 

A kijelzővédő fólia és az üvegfólia között is van különbség. A sima kijelzővédő fólia megvédi a készüléket karcoktól és kisebb behatásoktól, de a nagyobb ütések ellen nem tud komolyabb védelmet nyújtani. A PET fólia is egy műanyag fólia, ami sok mindennek ellenállni, mint például az UV sugárzás, egyes savak, lúgok, zsírok. Ezek ellen kiváló lehet, de nagyobb ütések során nem képes megvédeni a telefon kijelzőjét, könnyen betörhet vagy megrepedhet. 

 

Az üvegfólia

 

Az üvegfólia tulajdonképpen edzett üvegből készült kijelző védő, ami némileg vastagabb a PET fóliánál és sokkal nagyobb védelmet is képes nyújtani. Nagyobb külső behatások során a kijelző képernyője nem reped meg és törik be, hanem helyette az üvegfólia törik vagy sérül. Amikor betörik az üvegfólia, az üvegdarabokat megtartja egy vékony ragasztó réteg, így a sérülések is elkerülhetőek. 

 

Az üvegfóliákon belül is vannak különbségek. Léteznek a kijelzőt teljesen beborító üvegfóliák és olyanok is, amelyek nem borítják be. A 3D és 5D fóliák teljesen beborítják a kijelzőt, ezek kiválóan védik a telefont, de természetesen ez az árukon is jelentősen meglátszik. 

 

Ahhoz, hogy dönteni tudj mivel véded meg készüléked, el kell döntened, hogy mire van szükséged, és mennyit áldozol rá. Ha csak a karcokat szeretnéd elkerülni, akkor természetesen elegendő egy olcsóbb műanyag fólia is, de ha edzett üveget szeretnél akkor magasabb védelmet kapsz és az ütések, esések sem jelentenek olyan nagy veszélyt. Ha csúcskategóriás készülékkel rendelkezel, aminek az ára is rendkívül magas, akkor megéri beruházni egy drágább kijelzővédőre, mert a szervizelés, vagy egy új kijelző sokkal többe fog kerülni.



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0