facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Milyen átalakítókat vásárolhatunk eszközeinkhez
2023. 02. 15.

Manapság egy háztartáson belül számos eszköz van jelen, melyek különböző csatlakozókkal rendelkeznek, és ahhoz, hogy ezeket tudjuk használni, szükség van átalakítókra.

Az átalakítók lehetővé teszik, a különböző eszközök közötti kommunikációt. Ezek lehetnek egyszerű kábelek, vagy akár olyan komplex eszközök, amelyek átalakítják a jelet vagy a formátumot, például a HDMI átalakítók, amelyek lehetővé teszik, hogy a laptop képét megjelenítsük egy TV-n.

 

Például, ha egy laptop csak USB-C csatlakozóval rendelkezik, és egy külső merevlemez csak USB-A csatlakozóval, akkor az átalakító lehetővé teszi, hogy a merevlemezt csatlakoztassa a laptop USB-C portjához. Hasonlóképpen, egy átalakító lehetővé teszi, hogy egy telefon fejhallgató-csatlakozóját csatlakoztassuk egy olyan hangrendszerhez, amelynek csak az RCA vagy a 3,5 mm-es jack bemenete van.

 

Nézzük néhány példát:

  • HDMI átalakító: lehetővé teszi egy HDMI-csatlakozóval rendelkező eszköz csatlakoztatását egy olyan kijelzőhöz vagy monitorhoz, amely csak DVI, VGA vagy DisplayPort csatlakozóval rendelkezik.
  • USB-C átalakító: lehetővé teszi a USB-C-csatlakozóval rendelkező eszközök csatlakoztatását olyan eszközökhöz, amelyek USB-A, HDMI, Ethernet vagy más csatlakozókkal rendelkeznek.
  • Jack átalakító: lehetővé teszi egy jack-csatlakozóval rendelkező fejhallgató vagy mikrofon csatlakoztatását olyan eszközökhöz, amelyeknek nincs jack-csatlakozója, vagy más típusú csatlakozóval rendelkeznek.
  • RCA átalakító: lehetővé teszi az RCA-csatlakozóval rendelkező eszközök csatlakoztatását olyan eszközökhöz, amelyeknek más típusú csatlakozója van.
  1. Mini DisplayPort átalakító: lehetővé teszi a Mini DisplayPort-csatlakozóval rendelkező eszközök csatlakoztatását olyan kijelzőkhöz, monitorokhoz vagy projektorokhoz, amelyek csak DVI, HDMI vagy VGA-csatlakozóval rendelkeznek.

 

Az átalakítók tehát lehetővé teszik, hogy különböző típusú eszközöket csatlakoztassunk egymáshoz, és ezáltal bővítsük az eszközök felhasználási lehetőségeit.



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0