facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Miért fontos biztonsági másolatot készíteni?
2023. 02. 06.

Mivel manapság rengeteg fontos információt tárolunk telefonunkon, a biztonsági másolat készítése elengedhetetlen! Segít megvédeni az értékes adatokat és információkat az esetleges adatvesztéstől, amely bekövetkezhet, ha a telefon eltűnik, meghibásodik, megrongálódik, vagy ha az adatokat véletlenül törlik.

Megmutatjuk, hogy miért fontos a biztonsági mentés készítése a telefonon:

 

  • A biztonsági másolatok készítése lehetővé teszi, hogy az adatokat biztonságban tartsuk és megelőzzük azok elvesztését vagy sérülését. 
  • A biztonsági mentések létrehozása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mentési pontokra visszatérve könnyedén visszaállítsák telefonjuk korábbi beállításait.
  • Telefoncsere esetén a biztonsági mentés lehetővé teszi, hogy a fontos adatokat átvigyük az új telefonra.
  • Ha készítünk biztonsági másolatot, akkor a telefonszámok, fotók, videók, üzenetek, és más adatok nem vesznek el.

 

Biztonsági másolat iTunes segítségével

 

Az iPhone készülékeken két lehetséges mód is van biztonsági másolat készítésére. Az egyik az iTunes segítségével történik. Ehhez szükség van az iTunes legfrissebb változatára, illetve egy USB kábelre, amivel csatlakoztatjuk a telefont a számítógéphez. Csatlakoztatás után el kell indítani az alkalmazást, megkeresni az iPhone ikont, majd kiválasztani a Biztonsági mentés lehetőségét. Az adatok mentéséhez ki kell választani a számítógépet és az archiválás-ra kattintani. Ha sikerült elkészíteni a biztonsági mentést, akkor titkosításra is van lehetőség. 

 

Biztonsági másolat iCloud-ban

 

A másik lehetőség, hogy iCloud-ban végezzük el a biztonsági mentést. Ezt számítógép nélkül is megtehetjük úgy, hogy a Beállításokban megkeressük az iCloud menüt és azon belül indítjuk el a mentést. Ehhez minden esetben szükség van internet vagy Wifi elérésre, és nem szabad arról időközben lecsatlakozni. Fontos tudni, hogy így nem ment le olyan zenét, filmet, könyvet stb., amit nem az iPhone alkalmazásokon keresztül szereztünk be.

 

A biztonsági másolat készítése tehát segít megőrizni a telefonon tárolt információkat, és védelmet nyújt a véletlen adatvesztés ellen. Érdemes rendszeresen biztonsági másolatot készíteni, hogy mindig legye

 

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0