facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Melyik Bluetooth fülhallgatót válasszam?
2022. 11. 16.

A legutóbbi bejegyzésünkben megmutattuk, hogy mi a bluetooth fülhallgatók előnyei és hátrányai, most pedig megnézzük, hogy melyiket érdemes megvásárolni.

Bluetooth fülhallgatók kialakítása

 

A vezeték nélküli fülhallgatók között különbséget tehetünk kialakításuk szerint. Ez azért fontos, mert felesleges befektetni egy olyan fülesbe, ami később kényelmetlen és képtelenek vagyunk sokáig viselni. Ezért ha lehet vásárlás előtt próbáljuk ki, hogy melyik a legjobb és legkényelmesebb. 

 

  • In-ear fülhallgató, ami a hallójáratba illeszkedő típus. Akkor tudod leginkább élvezni működését, amikor szorosan a hallójáratba illeszkedik, általában akkor is remekül kizárják a külső zajokat, ha nem rendelkeznek külön zajszűrő funkcióval.
  • Earbuds, ami a hallójárat bejáratához, vagyis a fülkagylóhoz illeszkedik. Ezek hangzása nem annyira letisztult, mint az in-ear fülhallgatóké.
  • Over-ear, a fület teljesen befedő fülhallgató típus, ami általában nagyobb méretű, a fülpárna a fület teljesen körbeveszi és nem támaszkodik arra. 
  • On-ear fülhallgató, ami a fülre illeszkedik. Ez nem teríti be teljesen a fület, egy könnyebb verzió, ami könnyebben hordozható is. 

 

Mihez használod?

 

A másik legfontosabb meghatározni, hogy mire fogjuk használni. Sportoláshoz, zenehallgatáshoz, telefonáláshoz, csak a kocsiban vagy más tevékenységhez is. Ha leginkább telefonáláshoz használjuk, akkor fontos, hogy milyen a mikrofon minősége, illetve a zajszűrés is meghatározó tényező lesz. Zenehallgatáshoz nagyon fontos a kényelem, illetve a hangminőség és a zajszűrés is. Ha edzéshez, sporttevékenységhez szeretnéd használni, akkor is az egyik elsődleges szempont a kényelem, illetve fontos lesz, hogy az eszköz jól bírja a nedvességet is. Több gyártó is dobott a piacra olyan modellt, aminek van IP védettsége, így ezek remekül bírják a gyűrődést.

 

Akkumulátor és üzemidő

 

A vezeték nélküli fülhallgaóknak töltésre van szükségük, hiszen egy beépített akkumulátorral rendelkeznek. Ezért vásárlás előtt figyelembe kell venni azok töltési és üzemidejét is. Nagy általánosságban kb. 4-5 óra üzemidővel rendelkeznek, a hozzájuk tartozó töltőtokkal többször is fel lehet őket tölteni. 

 

Számos gyártó Bluetooth fülhallgatója eléhető a piacon, például az Apple, Samsung, Huawei, JBL, Sony, Xiaomi, és sorolhatnánk még. Ezek árban igencsak különbözőek lehetnek. Ha szeretnéd kipróbálni a vezeték nélküli fülhallgatót, nézz szét webshopunkban



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0