facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Megjelent az iPhone 14
2022. 09. 16.

A szokásos szeptemberi Apple eseményen bemutatták az új iPhone 14 szériát. Az eladási számok gyengesége miatt a mini modell gyártása elmaradt, helyette pedig újra kiadják a 6,7 hüvelykes Plus szériát.

Az iPhone 14 és iPhone 14 Plus

 

Az iPhone 14 és a 14 Plus a csúcskategóriás készülékek mellett ajánlott olcsóbb kategóriájú készülékek lettek, melyek így is hoznak változást a korábbi széria után. A korábbi 12 megapixeles kamera új szenzorral jelenik meg, így rosszabb fényviszonyok mellett is jó képeket készítenek. A kamera képes akció üzemmódban is működni, ami azt jelenti, hogy akár futás közben is stabil képet készít . Ezen kívül a Filmszerű mód is fejlesztve lett, így akár 4K-ban is 24 fps-ben is rögzíteni lehet vele. 

Ami a chip használatot illeti, az Apple újfent úgy döntött, hogy iPhone 14-be nem a legújabb chipjét helyezi, hanem a korábbi technológiát, ahogy az iPhone 5c esetében is történet anno. Az iPhone 14 ugyanazt a chip-et kapta, amelyik az iPhone 13 Pro készülékekben is megtalálható, de aggodalomra semmi ok, hiszen az Apple szerint a versenytársak 2 éves lemaradásban vannak az iPhone-okhoz képest, és így is a leggyorsabb telefonokat dobja a piacra. 

A készülékek akkumulátora terén nem történt nagy változás, a 14-es széria darabjai nagyjából egy órával jobbak, mint a 13 széria tagjai, kivéve a 14 Plus, ami a legjobban fogja bírni. 

 

Az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max

 

Az iPhone csúcskategóriás készülékei óriási újdonságokat hoznak magukkal. Az előlap legszembetűnőbb újdonsága, hogy eltűnt a Face ID azonosításhoz szükséges notch, ami alatt a TrueDepth kamerarendszer volt. Az új készülékekben ez a kijelző alá lett beépítve, a notch helyére pedig a Dynamic Island került. A kijelző ezentúl nem feketedik el teljesen, hanem halványan mindig megjelenik az idő, az értesítések és a widgetek, illetve a Pro készülékek rendelkeznek majd a legvilágosabb kijelzővel ami az eddigi  okostelefonokat illeti. 

 

A kamera jelentős fejlesztésen ment keresztül, hiszen az eddigi 12 megapixel helyett 48 megapixeles kamera került bele. Ami a Pro modellek chipjét illeti, ide már nem a régi, hanem az új A16 Bionic került, így gyorsabb a processzor és a grafikus egység. Az iPhone 14 széria tagjai mind megkapták az ütközésészlelés módot, ami azt jelenti, hogy nagyobb autóbaleset bekövetkezte esetén a telefon érzékeli az ütközést, és automatikusan képes riasztani a segélyhívót vagy a vészhelyzeti kontaktot. 

 

A készülékek térerő hiányában is képesek műholddal kommunikálni, azonban ez a funkció jelenleg csak az USA-ban és Kanadában elérhető.

 

Az iPhone 14 modellek már kaphatóak, kivéve a 14 Plus, ami október 7-étől megvásárolható. Ha te is iPhone fanatikus vagy és itt az ideje lecserélni az előző készüléked, ne habozz. Ne feledd azonban, hogy készülékednek védelemre van szüksége, amihez mindent megtalálsz webshopunkban



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0