facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Meddig tűri a Netflix az előfizetések megosztását?
2023. 01. 10.

A Netflix már 2022 tavaszán bejelentette, hogy leszámol azon profilokkal, amelyek a jelszavak megosztásával szabálytalanul használják fiókjaikat.

A Netflix fiókok lehetővé teszik, hogy egyszerre 5 profilt hozzunk létre egy fiókon belül, de a felhasználók a prémium előfizetéssel is egyszerre csak négy képernyőn élvezhetik a szolgáltató műsorait. Minden fiók tulajdonosa saját profilt hozhat létre, amit személyre szabhat. Bár a Netflix fiókot meg lehet osztani, ezt kizárólag egy háztartáson belül lehet megtenni.

 

Sokan mégis megosztják 

 

A Netflix ügyfelei a fiókjainak megosztásával mások rendelkezésére bocsátják jelszavukat, így több háztartásban is használják. Ez a streaming szolgáltatónak nyilvánvalóan nem éri meg, ezért ha nem is lövik le a megosztott fiókokat, akkor plusz díjat állapítanak meg. Első lépésként figyelmeztetik a fiókok tulajdonosait és a fiók más felhasználóit is. 

Ezen funkció tesztelését a cég először Peruban, Costa Rica-n és Chilében  kezdte meg, várhatóan az árak minden országban eltérően fognak alakulni. 

 

Miért éri meg a felhasználóknak a fiók megosztás

 

Több fajta Netflix előfizetés létezik, ebből a legdrágább jelenleg 4490 Ft. Ha a barátok megosztják egymás közt a szolgáltatást, négyen veszik igénybe és elosztják a költségeket, akkor mindössze ezen összeg negyedéért élvezhetik a Netflix Prémium szolgáltatásait. A Netflix sokáig nem tett ez ügyben lépéseket, de úgy tűnik, hogy ezen változtatni szeretne.

 

A tavasszal történt bejelentés után 2022 októberében újra megerősítették, hogy határozottabban fognak fellépni a jelszó megosztással szemben. Nem is csoda, hiszen a becslések szerint mintegy 100 millió felhasználó használja ingyen. Bár korábban arról szóltak, hogy letiltják ezeket a fiókokat, most úgy néz ki, hogy nem kell ettől félni, csak a plusz díj felszámolására lehet számítani. 



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0