facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Hogyan találjuk meg az elveszett iPhone-t?
2022. 12. 30.

Telefonunkat ma már szinte mindenhova magunkkal visszük, legyen szó munkáról, kikapcsolódásról, sportról. Az iPhone elvesztése számos problémát okozhat tulajdonosának, és sokan aggódnak amiatt, hogy hogyan fogják megtalálni az eszközt. Szerencsére van módszer, ami segíthet megtalálni az elveszett apple készüléket.

Mit tehetünk ha megtörtént a baj?

 

Elveszett iPhone esetén az első lépés, hogy ellenőrizzük a készülék helyét a “Find My” alkalmazással, vagy jelentkezzünk be az iCloud.com/find webhelyen. A “Find My”app az iOS rendszer beépített része, és ha be van kapcsolva az eszköz, valamint csatlakozik hálózathoz, akkor lehetővé teszi, hogy megtaláljuk az iPhonet. Az alkalmazás meg fogja mutatni a telefon pontos helyét a térképen, sőt hangjelzést is küldhetünk rá ha a közelben van, ennek segítségével könnyebben megtalálhatjuk. Amennyiben a telefon nem aktív, akkor annak legutolsó  ismert helyét fogja megmutatni az alkalmazás. 

 

Elveszett mód

 

Ha az elveszett iPhone offline állapotban van, és nem kerül elő, akkor érdemes bekapcsolni rajta az elveszett módot, aminek következtében a készülék zárolásra kerül, és csak azt az egyedi üzenetet és telefonszámot fogja kiírni, amit te megadtál. Amennyiben a készüléken a fizetés is be volt állítva (Apple Pay), akkor az elveszett mód alkalmazásával a bankkártya adatok törlésre kerülnek.

 

Ha a későbbiekben sem kerül elő a telefon, akkor annak teljes tartalmát érdemes törölni, ebben az esetben minden személyes információ törölve lesz a készülékről, így azok nem kerülnek illetéktelenekhez. Bár az adataidat megvéded ezzel a lépéssel, fontos tudni, hogy a telefon nem biztos, hogy általad követhető marad.

 

Mit tehetsz még?

 

Ha nem tudod lekövetni az elveszett telefont, jelentsd be annak eltűnését a rendőrségen. Ezen kívül a mobilszolgáltató felé is érdemes jelezni, mert ebben az esetben letiltják a telefonszámot és az előfizetést.

 

Fontos megjegyezni, hogy az iPhone-okon mindig érdemes aktiválni az iPhone keresése alkalmazást, hiszen ennek hiányában nem tudjuk követni a készüléket, csak azokon az eszközökön, amelyekre már az iOS 15, vagy iPadOS 15 rendszer került telepítésre. Ezen rendszerek esetében a törlés ellenére is követhetjük a készüléket és hangot is lejátszhatunk rajta. 

 

Ha rendelkezel AppleCare+ szolgáltatással, akkor kárigényt jelenthetsz be, de ebben az esetben a kárigény jóváhagyás előtt semmiképp nem szabad törölni az iPhone tartalmát. 

 

A telefonok védelme lényeges kérdés, tekintve a telefonok minőségét, árát és a rajtuk tárolt személyes információkat, bankkártya adatokat, képeket, stb. Nem csupán a telefon elvesztése adhat okot aggodalomra, hanem a mindennapi használat során ért külső hatások is, amelyektől érdemes megvédeni. Ezért mindenképp fontos választani a készülékhez egy jó minőségű telefontokot és üvegfóliát is. Ha ez még nem történt meg, vagy szeretnéd lecserélni a régi tokot, védőfóliát, nézz szét webshopunkban és rendelj még ma egy új, menő tokot. 



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0