facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Láthatatlan kamerák lesznek az Xiaomi-ban
2020. 08. 31.

Meg fogsz lepődni, amikor majd kézbe veszed a gyártó legújabb mobilját.

Olyan érzésed lesz, mintha valami hiányozna a mobilről. Látszólag ugyanis nem lesz rajta előlapi kamera. Azonban ennek ellenére simán lehet majd szelfiket készíteni, videóhívásokat folytatni, mert képes lesz szemből is fotózni vagy videózni környezetüket.

A funkciót a Xiaomi harmadik generációs képernyő alatti szenzortechnológiája teszi majd lehetővé, mely teljesen elrejtőzik a felhasználók szeme elöl. A gyártó jövőben piacra adott, magasabb kategóriás telefonjai elvileg már ezzel az újítással kerülnek a piacra.


Az előlapi kamera tehát ott lesz a telefon előlapi síkja mögött, viszont sem kivágás, sem a képernyőn fellelhető kamera nem fogja helyét elárulni - az pedig képes lesz a képernyő mögül tökéletes felvételeket készíteni.



A Xiaomi mindezt egy speciális technológiával oldja meg, amiben a képernyő pixeleit és kamera érzékelőszenzorait nagyon pontosan egymáshoz igazítja. Így utóbbiak a képernyő pixelei között továbbra is képesek lesznek a beérkező fényt érzékelni, éppen úgy, mintha nem lenne előttük semmi.

A megoldás nem teljesen új, de a korábban látott változatokban a kamera felett a képernyő nem tudta ugyanolyan intenzitással megjeleníti a pixeleket, mint a maradék részén, ami végső soron egy foltot eredményezett rajta. Az új változatban azonban gyakorlatilag lehetetlen lesz kiszúrni a kamera helyét, illetve annak a képernyő mögé rejtése nem fogja a megjelenítés tökéletességét és egységességét rontani sehol a telefon egész előlapi felületén.

Az újítás első körben csak a Xiaomi jövőre megjelenő csúcsmodelljeibe kerül majd bele, de később az olcsóbb készülékekbe is átszivároghat majd.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0