facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Épp 15 éves az iPhone, azóta forradalmi változásokon ment át
2022. 06. 30.

Már 15 éve annak, hogy Steve Jobs bemutatta az első iPhone készüléket. Az eszköz, teljesen átformálta a jövő telefonjait, bemutatását követően minden cég új fejlesztésekbe kezdett. Az első iPhone megjelenése óta már több széria jelent meg, folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal.

Az első iPhone születése

Steve Jobs az iPhone megalkotására 2004-ben hozott létre egy 1000 fős csapatot, akik titokban dolgoztak azon, hogy megalkossák a forradalmasító eszközt. A projektet “Purple Project”-nek nevezték, amiről csak apró információkat közöltek a hivatalos bemutatóig. Emiatt is várták olyan nagy érdeklődéssel a 2007-es bemutatót. A projekt mintegy 30 hónapig tartott, és megalkották az addigi legjobb érintős telefont. Ugyan léteztek már érintős telefonok a piacon, azonban azok rezisztívek voltak, ami azt jelentette, hogy “nyomni” kellett ahhoz, hogy érzékelje a kijelző a parancsot, de az Apple által megalkotott eszközt elegendő volt csak megérinteni. Egy jóval könnyebben kezelhető telefont fejlesztettek, ami nagy kijelzős volt, könnyedén lehetett vele zenét, videót, filmet streamelni. 

2007-ben mutatták be

A készüléket 2007 januárjában mutatták be, majd júniusban került a boltok polcaira. Az üzletek előtt kígyózó sorok álltak, és az iPhone elsöprő sikert aratott. Majd később, a következő szériákat egyre nagyobb érdeklődés övezte. Ezzel az okostelefonok berobbantak, a bemutató után a konkurens cégek elkezdték fejleszteni a saját érintőképernyős modelljeiket. 

Steve Jobs ötletében sokáig nem hittek, riválisai úgy gondolták, hogy a billentyűket nem válthatja le egyetlen egy gomb és az érintőképernyő. Azonban mára bebizonyosodott, hogy olyan forradalmi eszköz megalkotását kezdeményezte, ami ma már szinte nélkülözhetetlenné vált sokak számára. 15 év alatt rengeteg fejlesztésen mentek keresztül az okostelefonok, amik mini számítógépként működnek. Ezekkel kommunikálunk, tájékozódunk, szórakozunk. Az iPhone sikere vitathatatlan, azóta is folyamatosan élvonalban van az okostelefonok piacán. 



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0