facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Eladási rekordot döntött az Apple
2021. 02. 16.

Az okostelefonok olyannyira a mindennapi életünk részeivé váltak, hogy talán el sem tudjuk képzelni, hogy hogyan boldogulnánk nélkülük hosszabb távon.

Ezzel is magyarázhatjuk azt, hogy míg más ágazatokban a pandémia negatív változást hozott, az okostelefonok piacán nem rontott, sőt még növekedést is elérhettek.

 

A piacvezetők

Az utóbbi évek tendenciájához képest viszont változást hozott az elmúlt időszak, hiszen az eladások élére az Apple okostelefonjai kerültek, 23.4% piaci részesedéssel. Ennek oka az iPhone 12-es szériájának sikere, hiszen 2020 utolsó három hónapjában annyi telefont adott el, amennyit még egyetlen gyártónak sem sikerült ennyi idő alatt. A iPhone sikerének titka az 5G-képessége lehet, figyelembe véve azt is, hogy ezzel a húzással Kínában is több eladásuk lehetett, hiszen ott van a világ legkiterjedtebb 5G hálózata.

Az eladási listák második helyén a Samsung helyezkedik el, főleg a közép árkategóriás A-szériával. Az eddig piacvezető Samsung nem sokkal maradt el az Apple-től 19,1%-os piaci részesedésével.

Harmadik helyen van az elmúlt időszak nagy győztese a Xiaomi 11,2%-kal. Sikerének egyik oka a Huawei szankciók miatti visszaesése.

Negyedik helyen, szorosan a Xiaomi mögött az egyre ismertebbé váló kínai gyártmányú OPPO.

És bár a nemrég még piacvezető márkának számító Huawei több, mint 42%-ot esett vissza, még így is meg tudta szerezni az ötödik helyet az eladási listákon.

Az Apple-nél az okostelefonok eladási statisztikái mellett az iPad-ek eladásai és az egyéb eszközök eladásai is nagyon jól mentek, sőt minden előzetes elemzést felülmúlt az Apple szolgáltatásaira való előfizetői kedv is.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0