facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Nagy áttörés várható az 5G terjedésében 2021-ben
2021. 02. 26.

Már 2020-ban is várható volt az 5G szélsebes elterjedése világszerte, azonban ahogy minden más téren a koronavírus járvány ennek is gátat szabott. Mivel a globális kiterjeszkedés sikertelen volt a múlt évben, így ez a 2021-es évben várható.

Mi is az 5G

 

A mobilkészülékek megjelenésük óta óriási fejlődésen mentek keresztül. Számos márka jelent meg és tűnt el, és óriási technikai fejlődés figyelhető meg. Készülékről készülékre váltáskor mindig valamilyen újítást figyelhettünk meg, mindig volt egy új élmény, amivel gazdagodhattunk. A mobilhálózat fejlődésében is generációk jelentek meg, ezt jelenti a „G” a jelölésnél. A fejlődés során a 2G, 3G, 4G és az okostelefonok megjelenésével egyre jobban kihasználhattuk az ezek által adott lehetőségeket, olyannyira, hogy manapság már szinte elképzelhetetlen az élet mobilkészülékeink nélkül. Igazán a 3G megjelenésével vált valóra az, hogy mobiltelefonjainkkal beszélhettünk, üzenetet küldhettünk és még az interneten is böngészhettünk egyszerre. A 4G ennek a meggyorsítására szolgált, majd elérkezett a 4G LTE, ami még gyorsabbá tette a 4G-t. Tehát a generációk közötti váltás igazából maga a sebesség fokozását jelenti. A 5G minden eddiginél nagyobb váltást jelent, jóval nagyobb sebességet biztosít a felhasználóknak. Erre azért van szükség, mert egyre inkább növekszik azon eszközök száma, amely mobil internetkapcsolatot használ és ezeket a készüléket egyre nehezebb is kiszolgálni.

 

Az 5G kiépítése

 

Az 5G telepítéséhez nincs szükség másra, mint száloptikai hálózat kiépítésére. Mivel az 5G nagyon magas frekvencián működik, így egymáshoz közeli (pár háztömbönként) mobilhálózati antennákat, vagy bázisállomásokat kell elhelyezni. Az 5G működéséhez a jelenlegi hálózati infrastruktúra elavult, ezért a szolgáltatóknak az elkövetkező években mindenképp fejleszteniük kell. Valószínű, hogy 2021-ben még nem lesz az egész világon elterjedt az 5G, az viszont biztos, hogy nagy térhódításra számíthatunk.

 

A mobilgyártók is alkalmazkodni kezdenek az 5G-hez, hiszen egyre több 5G támogatású mobilt dobnak piacra, és nem csak a csúcsminőségű készülékeket, hanem a közép kategóriájúakat is 5G támogatással gyártják.

 

Az 5G negatívumai

 

Az elmúlt években sokat hallhattunk már az 5G megjelenése iránti félelmekről, negatív hírekről. Elterjedt, hogy az 5G technológia daganatot okozhat, hogy állatok pusztulását okozhatja, sőt még az is, hogy a koronavírus terjedését is elősegíti. Természetesen több kutatást is végeztek az elmúlt években, s bár valóban kimutatták, hogy a rádióhullámok károsak lehetnek, azonban nem olyan mértékben, ami komoly veszélyt jelentene ránk. Az 5G terjedésével kapcsolatosan kialakultak különböző csoportok is, akik tüntetéssel követelik az 5G leállítását, viszont több vezető gyártó és tudós támogatja elterjedését, hiszen amellett, hogy energiahatékony, fontos szerepe lehet abban, hogy a koronavírus után az emberiség visszatérjen a régi kerékvágásba, sőt hozzájárulhat a gazdaság környezetbarátabb működéséhez is.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0