facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Egy vlogger eszközei
2022. 12. 05.

A vlog megjelenése óta, a műfaj hatalmas fejlődésen ment keresztül. A videós blogolás bármennyire is furcsa volt eleinte, hihetetlen népszerű műfajjá nőtte ki magát. Sok fiatal számára példakép egy-egy vlogger, sőt szeretnének ezzel foglalkozni, kreatív tartalmakat gyártani. Mire van szükség ahhoz, hogy elkezd és sikeres legyél benne? Nézzük meg a legfontosabbakat.

A vlog megjelenése, jelentése

 

A vlog jelentése video blog, lényegében ugyanolyan, mint egy blog, csak itt nem leírják a tartalmat, hanem egy videóban mondják el, mutatják be.  Ugyanúgy, mint írott párja, a vlog is sok mindenről szólhat, bármilyen tartalma lehet a divattól kezdve, az informatikán keresztül a főzésig. 

 

A vlogok a 2000-es évek elején jelentek meg, az első vidó blog Adam Kontras nevéhez fűződik, aki sífutóversenyét jelentette meg a vlogján. A vlog azóta a YouTube egyik alfaja lett, egy bizonyos ütemtervet követő, rendszeresen megjelenő videoblog, ami a blog és a streaming ötvözete. Mit kell tenned, hogy sikeres vlogger légy és milyen eszközökre lesz szükség hozzá? Mutatjuk!

 

Hogyan indulj el?

 

A vloggerkedés nagyon felkapott műfaj napjainkban, de közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A háttérben rengeteg munka van, már az elindulás előtt is. Ahhoz, hogy jól működjön alapos kutatást kell végezni, el kell dönteni, hogy mi lesz a téma, milyen szoftverek, eszközök szükségesek, illetve meg kell tervezni a költségvetést. 

 

Vlog kamera

 

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor amit be kell szerezned az egy kezdő vlog szett. Egy videószerkesztő programra mindenképp szükséged lesz, illetve egy olyan eszközre, amivel felveheted a videót. Ez lehet egy fényképezőgép, videokamera, de a technika fejlettségének köszönhetően akár egy telefon is. Sok vlogger esküszik a iPhone-ra, mivel nagyon jó kamerákkal rendelkeznek, és kiváló videofunkciókkal. 

 

Mikrofon

 

Senki nem fogja megnézni a videóid, ha a hang recseg vagy nem lehet jól hallani. Ezért érdemes beszerezni egy olyan mikrofont, ami biztosan jól működik és jó hangminőséget képes biztosítani. Így nem fogod elveszíteni a követőidet, és nem is kell hatalmas költségekbe verni magad, hiszen egy alacsonyabb árú mikrofon is tökéletesen megteszi.

 

Világítás

 

Ha a minőségi tartalom a cél, mint például egy gasztroblogger esetében, akkor fontos a fényekre is hangsúlyt kell fektetni. A vidónak megfelelő fényekben kell elkészülni, hogy ne szakadjanak meg, erre a legjobb a gyűrűfény, ami elegendő fényt képes biztosítani a videóban szereplő személyre vagy témára. 

 

Állvány

 

A vlog kamera, telefon vagy fényképező stabilitása érdekében megéri befektetni egy állványra is. A körülményektől függően ez lehet egy egyszerű asztali kameraállvány, vagy akár egy jobb karbonvázas állvány is, amit terepen is lehet használni. Fontos figyelembe venni, hogy milyen terhelést bír, hogyan állítható, és természetesen az ára is fontos szerepet játszhat. Előfordulhat, hogy eleinte bőven elég egy kisebb, asztali állvány is, de a későbbiekben mégis szükséges lesz egy komolyabb felszerelés a volg, vlogok elkészítéséhez. 



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0