8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Az új iPad Pro az eddigi legjobb táblagép?
2024. 05. 27.

Az Apple 2024-es iPad Pro termékcsaládja minden eddiginél vékonyabb külsővel, formabontó Tandem OLED-kijelzővel és brutális MI-képességekkel felvértezett M4-es chippel érkezett. Az új modell, hasonlóan a 2018-as kiadáshoz, új korszakot nyithat a tabletek piacán.

Az iPad Pro azonban már nem csupán egy tökéletes tablet szeretne lenni, hanem egy teljes értékű számítógép is, de az Apple ezt az ígéretet még nem tudta beváltani. Tesztelésre került a 2024-es, 13 hüvelykes iPad Pro, a Magic Keyboard és az Apple Pencil Pro. 

Az iPad Pro evolúciója

Az iPad Pro az elmúlt majdnem tíz év során hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az első 12,9 hüvelykes modellt követően 2016-ban érkezett a kisebb 9,7 hüvelykes változat, majd egy 10,5 hüvelykes áttervezett modell. Az igazi áttörést a 2018-as iPad Pro hozta meg, amely a vékony, letisztult és elegáns megjelenése mellett kiváló teljesítménnyel is bírt. Ezt a bevált dizájnt követte a gyártó mintegy 6 évig, most pedig új korszakot nyitnak.

Az új iPad Pro 

Május elején az Apple leleplezte az új iPad Prokat. A külső minden korábbinál vékonyabb lett, a kijelző OLED-technológiát használ, és a teljesítmény is jelentősen növekedett. Az árak azonban már a MacBookok szintjével vetekednek, ami nem véletlen, hiszen az Apple állítja, hogy az iPad már nem csupán tablet, hanem egy számítógép. Ennek ellenére az új iPadek brutálisak lettek. 

A dizájn és a kijelző

A 13 hüvelykes iPad Pro mindössze 5,1 milliméter vékony és 579 gramm, vagyis több, mint 100 grammal könnyebb a 2023-as modellnél. A készülék dizájnja lenyűgöző, és az elődhöz képest számos újítást tartalmaz. A készülék mindössze egy USB-C csatlakozóval, négy hangszóróval, két hangerőszabályzó gombbal és egy be- és kikapcsoló gombbal rendelkezik. Az Apple-logó és a Smart Connector is megtalálható a hátlapon, valamint egy 12 megapixeles kamera a LiDAR-szenzorral.

Az előlapot egy 13 hüvelykes, 2064 × 2752 képpontos OLED-panel borítja, amely az Apple Tandem OLED-technológiáját használja. Ez a megoldás jobb energiahatékonyságot és magasabb fényerőt biztosít. A kijelző Ultra Retina XDR panelként ismert, 120 Hz-es ProMotion technológiával, HDR10 és Dolby Vision támogatással, valamint 1600 nites csúcsfényerővel.

Az M4 chip teljesítménye

Debütált az M4 chip is, amely egy 9 magos processzorral, egy 10 magos grafikus gyorsítóval és egy rendkívül erős, másodpercenként akár 38 billió műveletet végrehajtó Neural Engine-nel rendelkezik. Az egy magos teljesítményben az M4 chip még az M3 Max chipet is lekörözi, több magos teljesítményben azonban alulmarad a csúcskategóriás MacBook Prok chip-jeivel szemben. Az üzemidő maradt a régi, körülbelül 9-10 órás képernyőidőt érhetünk el a 10340 mAh-s teleppel.

A Magic Keyboard és az Apple Pencil Pro

Az iPad Pro mellé vásárolható a Magic Keyboard és az Apple Pencil Pro. A Magic Keyboard kiváló méretű billentyűzettel, trackpaddel és funkcióbillentyűkkel rendelkezik, és második USB-C csatlakozóval látja el az iPadet. Az Apple Pencil Pro haptikus visszajelzéseket ad, felismeri az ujjainkkal történő összeszorítást. A Find My hálózat segítségével megkereshető a toll, és továbbra is támogatja a dőlés- és nyomásérzékenységet.

Beszéljünk az árakról

Az iPad Pro, Apple Pencil Pro, Magic Keyboard együttes beszerzése már-már karcolja az egymillió forintot. Profi feladatokhoz, mint a videóvágás vagy képszerkesztés, továbbra is egy Mac lesz a legjobb választás, míg a grafikai munkákhoz és digitális művészkedéshez az iPad Pro ajánlott. Ha azonban valaki csak egy nagyobb kijelzővel rendelkező tabletet szeretne, érdemes az iPad Airek vagy a belépő szintű iPadek között nézelődni.

Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés