8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Az Apple legújabb frissítése javítja a törölt fotók visszatérésének hibáját
2024. 05. 27.

Az iOS 17.5-ös frissítés telepítése után kellemetlen hiba jelentkezett: sok felhasználónál váratlanul visszatértek a törölt képek a galériába. Többen intim fotók megjelenésére panaszkodtak, de az Apple gyorsan reagált, és kiadott egy javítást, az iOS 17.5.1-et, amely orvosolja ezt a problémát – írja a 9to5Mac.

Az Apple közleménye szerint a frissítés egy ritka adatbázis-hibát javít, amely miatt a korábban törölt, sérült fotók ismét megjelenhettek a Fotók-könyvtárban. Az Apple szerint a hiba az adatbázis-kezeléssel függ össze, ami különösen kellemetlen egy olyan vállalat számára, amely az adatvédelem terén szeretne kiemelkedni versenytársai közül.

A törölt képek hivatalosan a "Nemrég törölt" albumba kerülnek, ahol egy visszaszámláló jelzi, mikor lettek törölve. A törlés 30 nap után válik véglegessé, mind a készüléken, mind az iCloudon.

A 9to5Mac szerint a hiba nem kapcsolódott az iCloud felhőszolgáltatáshoz. Valószínűbb, hogy az iPhone tárolója – egy NAND-chip – még nem írta felül a korábban törölt fotókat. Ez a jelenség nem specifikus az Apple-re, hanem általános probléma a flash memóriáknál.

A HVG szerint minden flash memória úgy működik, hogy törléskor a fájl által használt memóriaterületet szabadként jelöli meg a rendszer, így oda új adatokat írhat, ha szükséges. Amíg azonban ez a felülírás nem történik meg, az adatokat speciális programokkal vissza lehet nyerni. Ez okozhatta a fotó-visszaállítási problémát.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés