facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
6+1 dolog, amit a mobilfizetésről tudni kell
2019. 11. 11.

Ma már tudunk úgy fizetni bankkártyával, hogy nincs is nálunk a bankkártyánk, még a pénztárcánk sem, csak az okostelefonunk vagy az okosóránk.

Veled is előfordult már, hogy nem találod a pénztárcád, és nincs nálad pénz? Semmi gond, kapd elő a mobilod vagy a csuklódon lévő okostelefonod, és fizess azzal a pénztárnál. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, mint elsőre gondolnád.

Összeszedtünk neked 6+1 fontos információt, amit erről a fizetési módról tudnod érdemes, mielőtt használod:

1. Hol lehet így fizetni?
Minden olyan helyen, boltban üzletben, benzinkúton lehet így fizetni, ahol van „érintős” fizetési lehetőség. A fizetési folyamat végén nem a bankkártyádat érinted oda a terminálhoz, hanem az okosórád vagy a mobilod.

2. Milyen telefon kell hozzá?
Olyan, ami alkalmas az NCF kommunikációra, ez teszi ugyanis lehetővé a kapcsolatot. Az Androidos telefonok többségében megtalálható az NFC, iPhone esetében pedig az Apple Pay alkalmazás teszi lehetővé ezt a fizetési módot. Amire még érdemes figyelni: legyen bekapcsolva a készüléken az NFC funkció.

3. A fizetéshez szükséges mobilinternet kapcsolat?
Csak az alkalmazás letöltéséhez, a konkrét fizetési folyamathoz, ott a helyszínen nem.

4. Milyen alkalmazás szükséges hozzá, amit le kell töltenem?
Mindenképpen szükséges ehhez valamilyen alkalmazás használata. Magyarországon több bank is rendelkezik saját alkalmazással, az Apple-nek pedig saját appja van erre: Apple Pay. A nem iPhone tulajdonosok letöltik a bankjuk alkalmazását, és hozzá kell adni a saját bankkártyájukat.

5. Biztonságos ez a fizetési forma?
Ez a fizetési forma tulajdonképpen bankkártyás fizetésnek minősül, így teljesen biztonságosnak tekinthető. A telefon nem tárolja a bankkártya adatait, nem lehet vele visszaélni, nem lehet vele „véletlenül fizetni”. Azonban ha gyanús tranzakciót látsz, azonnal fordulj a bankodhoz.

6. Mennyibe kerül nekem, ha így fizetek?
Ahogy már fentebb említettük, bankkártyás fizetésként kezelik a bankok, de a teljes biztonság érdekében célszerű érdeklődni a bankodnál.

+1 Csak egy kártyát lehet hozzáadni az alkalmazáshoz?
Igen, hozzá lehet adni több kártyát is, így roppant kényelmes dolog. Olyan, mintha a pénztárcádban benne lenne minden bankkártyád, és te tudod eldönteni, hogy éppen melyikkel szeretnél fizetni.

 

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0