facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Mire használjuk még a pendrive-okat és a memóriakártyákat?
2022. 10. 25.

Manapság már egyre kevesebbet vannak használatban a pár éve még hatalmas népszerűségnek örvendő adathordozók, a pendrive, memóriakártya és a külső merevlemez. Bár egyre nagyobb adatmennyiséget halmozunk fel, azok hordozására egyéb alternatívákat alkalmazunk. De mire használhatjuk még a pendrive-okat?

Adataink hordozása

 

A magunkkal cipelt adatok ma már nem a zsebünkben, vagy a táskánkban lapuló pendrive-on vannak tárolva, hanem leginkább a felhőben, amit bárhol, szinte bármikor és bármilyen eszközről könnyen elérhetünk. A felhő alapú tárolók olcsók, biztonságosak és bővíthetők, és nagy előnye, hogy nem tudjuk elhagyni. Egyetlen hátránya, hogy internetelérés hiányában nem tudjuk megtekinteni a felhőben tárolt adatokat, ami rendkívül bosszantó lehet egy-egy helyzetben.

 

Az adathordozók előnyei

 

Az adathordozók használata ugyan korlátozódott mára, de nehogy bárki azt higgye, hogy senki sem használja. Azon kívül, hogy már rendkívül olcsón hozzá lehet jutni egy sok gigás tárolóhoz is, ne feledjük, hogy ezeken is viszonylag nagy biztonságban vannak az adataink, és internet nélkül is hozzáférhetünk bármilyen USB csatlakozóval ellátott eszközön. Nagyszerű megoldás nyomtatáshoz, szkenneléshez, illetve a mindennapi munka során is biztonsággal és praktikusan kihasználható. 

 

Működik, ahogy kell

 

A pendrive-ok már egész kicsi méretben is elérhetőek, nagyon kis helyen elférnek és könnyen használhatóak. Sokan használnak memóriakártyát is, vagy nagyobb adatmennyiség tárolására a külső merevlemezek is népszerűek, hiszen akár 2 TB adat is elfér rajtuk. A külső adathordozók titka az egyszerűségükben van, nagyon sokáig használhatóak, akár százezer írás-olvasás szakaszt is kibírnak, ami azt jelenti, hogy évekig mindenféle hiba nélkül működőképesek. 

 

Elmondható tehát, hogy bár adataink nagy részét inkább felhőben tároljuk, nem szabad elfelejtkezni a pendrive-ok előnyeiről sem. Szinte fillérekért hozzá juthatunk ezekhez az adathordozókhoz, nem is árt beszerezni egyet, mert bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor szükségünk lehet rá. 



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0