8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Mire figyelj használt telefon vásárlása során
2023. 01. 24.

Ha használt okostelefont szeretnél vásárolni, érdemes néhány dolgot ellenőrizni, hogy biztos lehess abban, hogy jó minőségű és működőképes készüléket vásárolsz. Mivel az új készülékek ára manapság nagyon magas, sokan vesznek használt telefont. Fontos azonban, hogy ilyen esetekben körültekintően jár el a saját érdekedben.

Ezeket ellenőrizd!

 

Mutatunk néhány tippet arra, hogy hogyan bizonyosodhatsz meg a készülék állapotáról és használhatóságáról:

 

  1. Külsejének állapota: Ellenőrizd, hogy van-e sérülés, karcolás vagy repedés a készüléken. Ezek a jelek arra utalhatnak, hogy a készüléket nem vigyáztak eléggé.
  2. Kijelző: Ellenőrizd, hogy a kijelző működik-e megfelelően, van-e rajta sérülés, karcolás vagy repedés. Kapcsold be a telefont, hogy ellenőrizd, hogy minden jól működik-e.
  3. Akkumulátor: Az akkumulátor élettartama korlátozott, ezért fontos ellenőrizni, hogy mennyire tart a töltés. Használj akkumulátortesztelő alkalmazást, hogy megbizonyosodj arról, hogy az akkumulátor még mindig jó állapotban van.
  4. Hardver: Ellenőrizd a készülék összes hardverelemét, beleértve a gombokat, az érzékelőket, a hangszórókat és a mikrofont. Ellenőrizd a telefon csatlakozóit is, hogy működnek-e megfelelően.
  5. Szoftver: Ellenőrizd, hogy a szoftver naprakész-e és minden funkciója működik-e. Ha a telefon zárolva van, akkor kérdezd meg az eladót, hogy tudja-e a telefon feloldási kódját vagy a iCloud-fiók jelszavát. Touch ID esetén rendelj hozzá ujjlenyomatot.
  6. IMEI szám: Minden telefonnak egyedi IMEI száma van, ami információt ad a készülék típusszámáról, gyári specifikáiról, belső tárhelyéről. Ellenőrizd, hogy a készülék IMEI száma megfelel-e az eredeti gyártói adatoknak. Ha az IMEI szám hamis vagy tiltott, akkor az azt jelenti, hogy a készülék lopott vagy jogtalanul használt.
  7. Garancia: Ellenőrizd, hogy van-e még garancia a telefonra, és ha igen, akkor meddig tart. Ez fontos lehet, ha később problémák merülnének fel a készülékkel.
  8. Ellenőrizd a kamerát, a hangszórókat. a Wifit és a Bluetooth-t. 

 

Ezek azok a dolgok, amelyeket ellenőrizni kell, mielőtt használt okostelefont vásárolsz. Ha bármilyen problémát észlelsz, érdemes további vizsgálatokat végezni vagy fontolóra venni egy másik készülék vásárlását.

 

+1 Tipp:használt telefon vásárlás esetén írjatok adásvételi szerződést, amiben szerepelnek az eladó adatai, a telefon IMEI száma, a vételi ár, illetve, hogy az eladó nyilatkozik arról, hogy a telefonnak nem tud hibájáról, valamint garanciát vállal rá, hogy nem fogja tiltani a készüléket.Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2023 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés