facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Megszűnik az iPod - 20 év után szüntetik meg gyártását
2022. 05. 18.

A 2001 októberében bemutatott iPod volt a legkiemelkedőbb zenelejátszó, kimagaslott a többi MP3 lejátszó közül. Ez a Steve Jobs által bemutatott lejátszó, amiből 450 millió példányt adtak el, megalapozta az Apple további hihetetlen sikereit, és ikonikussá vált. A későbbi fejlesztéseknek, új eszközök megjelenésének, streamelési lehetőségnek és a többi eszközön található zenelejátszónak köszönhetően az évek során elavulttá vált, most pedig ki is veszik a gyártásból.

Az iPod története

Az MP3 lejátszók között az iPod kiemelkedő volt mérete, formája és könnyű kezelhetősége miatt is. A felhasználók körében ezen tulajdonságai miatt is rendkívül népszerű volt, illetve azért, mert kis mérete ellenére mintegy 1000 dal ráfért, és 10 óráig is bírta akkumulátora. Az első hullám után jöttek a fejlesztések és a modernizálás. Majd 2004-ben bemutatták az iPod Minit, amit több színben is gyártottak, még kisebb és még könnyebb volt, mint elődjei. Ezután érkezett az akár 2000 dalt is eltároló iPod Nano a maga színes kijelzőjével. 2007-ben bemutatták az iPod Touch-t, ami szinte ugyanazt tudta, mint az ugyanabban az évben megjelenő iPhone, kivéve, hogy nem lehetett vele telefonálni. Ez volt az első érintőképernyős iPod, ráadásul vezeték nélkül csatlakozott az App Store-hoz és az iTunes Store-hoz. Ebből az Apple a következő évben mintegy 20 millió darabot adott el. 

2007 után számos fejlesztése érkezett még több generáció is a az iPod Nano-ból, azonban az iPhone megjelenése, annak továbbfejlesztése, a tabletek és az okosórák letaszították a iPod-ot a magaslatokról, hiszen ezeken az eszközökön ugyanúgy elérhető lett a zenelejátszó. Ekkor sokkal inkább került előtérbe a letöltés helyett a streaming, és így már nem maradt vonzó egy külön zenelejátszó megvásárlása. Az iPod-ok fejlesztése ennek köszönhetően lelassult, az utolsó modellt 2019-ben mutatták be, de nem vette körbe nagy felhajtás, hiszen csupán egy sajtóközleményt tettek közzé róla. Most a 7. generációs iPod gyártása is megszűnik és eltűnnek a piacról ezek az ikonikus darabok, amik addig lesznek megvásárolhatók, amíg a készlet tart.



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0