facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Már hazánkban is elérhető Google Pay
2021. 04. 08.

A magyarországi pénzintézetek közül a K&H bank vezeti be elsőként a Google Pay okostelefonnal való fizetési lehetőséget, ami jelentősen megkönnyíti az amúgy is megsokszorozódott bankkártyás fizetést.

További növekedésre számítanak

Németh Balázs innovációs vezető elmondása szerint, az utóbbi egy évben jelentősen megnövekedett a bankkártyával való fizetések száma: „A bank digitálisan aktív ügyfeleinek száma fokozatosan növekszik, ma már 570 ezren vannak, a Google Pay bevezetésével az okostelefonos kártyás fizetések számának és a forgalmának további jelentős növekedésére lehet számítani.”

A pandémia miatt egyre többen igyekeznek elkerülni a készpénzes fizetést, és szívesebben alkalmazzák az érintésmentes fizetési lehetőséget. Fény derült arra is, hogy a bank ügyfeleinek körében mintegy 22%-al emelkedett a bankkártyával történő fizetések száma, míg Magyarországon összességében ez a szám összesen 7%-ra tehető. Jegybanki adatok szerint az érintős bankkártyák száma mintegy 1,1 millió darabbal növekedett, ami azt jelenti, hogy a kiadott kártyák 92%-át adják ki.

A Google Pay bevezetésével arra számítanak, hogy a bankkártya használat még tovább fog növekedni. Aki szeretné kihasználni ezt a lehetőséget, annak gyakorlatilag digitalizálásra kerül a bankkártyája. Ez azt jelenti, hogy a telefonon a kártyaadatok úgynevezett tokenekre cserélődnek, amelyek biztosítják a fizetési lehetőséget. A tokenek csak a kártyatulajdonos adott telefonján működnek, így biztonságos a vele való fizetés.

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0