facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Hova tegyem az autóban a telefontartót?
2020. 04. 01.

Vezetés közben nem szabad kézben tartani a mobiltelefonunkat. Azonban sokszor mégis használnunk kell, erre kiváló megoldás a autós telefontartó.

Sokunknak annyira élete részévé vált az okostelefon, hogy nem tudjuk nélkülözni utazás közben. Külön iparág épült ennek a problémának a megoldására, számtalan terméket kínálnak nekünk a gyártók. Az alábbi cikkben számba vesszük milyenek vannak, hogyan lehet csoportosítani őket, és a végére már te is tudni fogod, hogy milyen telefontartót vásárolj.

 

Miért van szükségünk vezetés közben a mobilra?

Mi történik az esetek többségében, ha valakit azért állít meg a rendőr, mert kezében volt a telefon? Kis százalékban azonnal elismeri az elkövető, de az igazán leleményes többségnek kapásból akad valami kifogása: szül a feleségem, amiatt telefonáltam, mindenképp fel kellett hívnom a főnököm, csak pár másodpercet beszéltem, el kellett küldenem egy nagyon fontos e-mailt, stb. Kimeríthetetlen a kifogások tárháza. 

 

Hasznos és értelmes dolgok, amikre használhatjuk a telefont a kocsiban

  • Útvonaltervezők használata: amikor ismeretlen terepre kell utaznunk, vagy nem vagyunk biztosak az útvonalban, akkor gyakran használunk GPS-t. Egy hosszabb út közben, vagy egy nagyvárosban utazva a forgalmi viszonyokkal kapcsolatban is nagyon hasznos információkat kapunk ezektől az alkalmazásoktól. Nem mellesleg pedig a közösségi alkalmazások jelzik számunkra a rend éber őreinek jelenlétét is, ezzel tulajdonképpen biztonságosabbá teszik a közlekedés.

  • Hívások kezelése (kihangosítóval): ha tetszik, ha nem, ma már szinte lehetetlen egy aktív felnőtt embernek úgy utaznia órákat, hogy nem hívja fel egy családtagja, egy munkatársa, egy ügyfele. Dolgozunk, élünk, információt kérünk és adunk át. Ehhez szükség van telefonra, hívások fogadására és indítására. Ennek legbiztonságosabb módja a kihangosító, és az, ha egy tartón pihen a telefonunk, hogy egyetlen gombnyomással fel tudjuk venni.

 

Amire nem kell (ene) használni a telefont autóvezetés közben

Végtelenül hosszú azon felesleges tevékenységek sora, amire ne használjunk mobilt az autóban: olyan üzenetek olvasása, ami ráér, keresgélés a neten, közösségi oldalak használata, chatelés, rendelés egy webshopból, játék, stb. 

 

Mit tarts szem előtt a telefontartó elhelyezéssel kapcsolatban?

  • Rögzítés: fontos, hogy olyan helyre tedd (később megmutatom milyen lehetőségek vannak), ahol stabilan áll. Nem rezeg, nem mozog, nem esik le a lábadhoz egy nagyobb kátyúba hajtáskor. Ugyanis ha ez véletlen megtörténne, nagy eséllyel kapnál utána egyik kezeddel, a másikban a kormány, és már meg is történt a baj.
  • Láthatóság: úgy helyezd el, hogy csak egy pillantással is lásd a kijelzőt. Ne kelljen forgatni a fejed, hunyorogni napsütésben, megérinteni vagy kifordítani, hogy lásd merre kell kanyarodni, vagy ki hív éppen.
  • Kezelhetőség: néha még akkor is meg kell érinteni a telefont, ha csak alap dolgokra használjuk. Felvenni egy hívást, beírni az úticél pontosítását. Legyen a mobilod könnyen elérhető helyen, kényelmesen tudd kezelni, ha szükséges lenne.
  • Kiegészítők: érjen el a töltőkábel a telefonhoz. Ha hosszabb útra mész, minden bizonnyal töltened is kell a mobilt, erre már előre gondolj, és ne autópálya tempónál keresd a csatlakozót a telefonon, amihez ráadásul el sem ér a kábeled.

 

 

Milyen telefontartó típusok vannak?

A tartó rögzítési módját figyelembe véve vannak szellőzőrácsra helyezhető telefontartók, és tapadókorongos tartók, amiket a műszerfalra vagy a szélvédőre tudsz tenni. Aki félti a szellőzőrácsok épségét, az inkább tegye a műszerfalra vagy a szélvédőre. Az autók kialakítása, a műszerfal formaterve nyilván befolyásolja és korlátozhatja a lehetőségeket, de minden autóban meg lehet találni a megfelelő helyet a mobilnak.

 

Telefon rögzítési lehetőségek

A mobiltelefon rögzítése szerint megkülönböztetünk mágneses megoldást, „csiptethető” és „összenyomós” verziókat. Mindegyiknek megvannak az előnyei, a legtöbb univerzális kialakítású, tehát bármilyen készülékhez használható. Az, hogy indulás előtt hogyan rögzítjük a készüléket, szinte mindegy, de ha vezetés közben valamiért le vagy fel kell tenni a telefont, akkor már más a helyzet.

A csiptethető verziót szinte lehetetlen egy kézzel használni, elég macerás jól feltenni rá a telefont. Az összenyomós verzióknál az ügyesebbek simán megoldják egy kézzel, de a legkényelmesebb megoldás a mágneses tartók. Egyetlen laza mozdulattal levehető és visszarakható a mobil, ráadásul oda sem kell néznünk, rutinból megoldjuk. Közlekedésbiztonság szempontjából talán ez a legjobb megoldás. Hogy ez működjön, egy kis mágneslapot kell elhelyezni vagy a telefon hátlapjára vagy a tokra.

A használat mellett természetesen más tényezők is befolyásolják a választást: fontos az esztétika, hiszen mégiscsak ott fog virítani a kocsiban. Nem mellékes az ár sem, hiszen 1-2 ezer forintos megoldás is megteszi, de nyilván a jobb minőséghez magasabb ár is társul.

 

A lényeg: Ha van mobilunk, és szeretnénk bármire is használni autóvezetés közben, akkor vegyünk hozzá egy autós telefontartót.



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0