facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Bemutatkozhat az Apple okosszemüvege
2021. 03. 09.

Óriási újdonságnak számított pár éve a Google Glass megjelenése. Külsőleg a hagyományos szemüveg viselethez hasonlító eszköz 2013-ban jelent meg. Habár a termék a média figyelmének középpontjába került, mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen a hétköznapi használatban nem terjedt el annyira, mint ahogyan várták. Más gyártók is megpróbálkoztak ezzel a technikával, de valahogy egyik termék sem érte el a tőle elvárt sikert.

Mikor várható?

 

Nemrégiben terjedt el az a sokak érdeklődését felkeltő hír, hogy az Apple is kísérletezik az okosszemüveg kifejlesztésével. A Google termékéhez hasonlóan egy hagyományos szemüveghez hasonló eszközön kísérleteznek. Kiderült, hogy vásároltak egy AR szemüveglencsét fejlesztő céget, és olyan találgatások is voltak az Apple szemüveg megjelenésével kapcsolatban, hogy talán 2021-ben, vagy 2022-ben be is mutatják a nagyközönségnek. A legutóbbi híradások azonban arról szólnak, hogy 2022-ben egy sisak típusú eszközt adnak ki, majd 2025-re a szemüveg, később pedig majd kontaktlencse várható.

 

Az okosszemüveg a valóság elemeit vegyíti virtuális elemekkel. Ahogy korábban említettük külsőleg egy hétköznapi szemüvegre hasonlító, belsőleg pedig a HoloLens-hez hasonló eszközről lesz szó.  Az okosszemüveggel képesek leszünk kommunikálni, videót rögzíteni és lejátszani, valamint információkat tud majd megjeleníteni a szemünk előtt egy kisebb kijelző segítségével.

 

A szemüveg előállítási költségei igen magasak lesznek, mivel a tökéletes hatás érdekében komoly előállítási technológiákat alkalmaznak. A kifejlesztés során szabadalmakat védettek le, sőt állítólag az eszköz prototípusának tesztelése már átkerült a az Apple egyéb termékeit is gyártó Foxconn-hoz.

 

Mit várhat tőle a technika világa

 

Az érintőképernyős telefonok világában is hatalmas robbanást hozott az IPhone megjelenése, és talán ugyanezt a hatást várják a gyártó által kifejlesztett okosszemüvegtől is. Talán nekik sikerül egy olyan terméket kifejleszteni, aminek hatására berobban az okosszemüvegek piaca is, ezzel más gyártók eszközeire is felhívják a figyelmet.

 

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0