facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
A Samsung 250 megapixeles kamera szenzorra készül
2020. 05. 06.

Állítólag a 150 megapixeles, mobilokba szánt verzió már elkészült, ezért újabb szintet akar lépi a népszerű gyártó, el is indult a fejlesztés.

 

A Samsung nemrég úgy nyilatkozott, hogy szeretné a 600 megapixeles határt is felülmúlni az okostelefonokba szánt kamera szenzorok tekintetében. Miért pont 600 megapixel? Mert ezt tartják egyenértékűnek az emberi szemmel. Ennek a tervnek a megvalósítása egyelőre nagyon távolinak tűnik, de amilyen ütemben zajlanak a fejlesztések, talán mégsem kell annyit várni rá, mint azt az első kijelentés pillanatában gondoltuk.

Az egész kamera háború, ami a mobiltelefonok piacát mostanában uralja, tulajdonképpen egy marketing tevékenység. Jól hangzik a reklámokban, jól néz ki az óriásplakátokon, valamint igazán mérhető és kézzelfogható eredménye van a felhasználók számára is.

Az aktuális bűvös szám a 108 megapixel a szakmában, ezeknek a készítésében élen jár a Samsung. Olyannyira, hogy állítólag a 150-es értéket már el is érték. A Samsung Galaxy S20 Ultra 108 megapixeles szenzora egyébként 1/1,33 hüvelykes, a 250 megapixeles viszont már 1/1-nél is nagyobb lehet majd.

 

Hová vezethet ez a nagy pixelháború?

Jelenleg a fokozás és a folyamatos licitálás zajlik a mobiltelefon kamerák tekintetében. Mindenki újabb technológiát, magasabb értéket  és a legújabb csúcs-kamerát akarja a készülékébe. Remekül hangzik a sok pixel és a kiváló képminőség, azonban ennek a fejlesztési őrületnek vannak bizony negatív tényezői is.

Új típusú fotókat készítünk a telefonjainkkal, és a tesztek rámutattak, hogy a nagyobb szenzorok miatt a közeli felvételeken már alig van olyan terület, ami igazán fókuszban marad. Ennek az az érdekes eredménye van, hogy egy régebbi mobil sokszor összességében élesebb képeket készít. A nagy szenzor használata miatt ugyanis a fotónak csak egy kis területe marad éles közelebbi felvételeknél.

Másik tényező a képek fájlmérete: a jobb technológia nagyobb méretű fájlokat készít, így ezek tárolása is nagyobb helyet igényel. De pusztán a fotók mentése, rögzítése is kicsivel egyre több idő lesz. Ha bérelt tárhelyen vannak a fotóink, akkor bizony szükségünk lesz nagyobb csomagra, hogy minden szuper fotó meg is maradjon.



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0