facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Tudtad, hogy évente 600 szelfit készítesz?
2020. 01. 29.

Az önarcképek készítésének külön pszichológiája van, kutatások vizsgálják miért ennyire népszerű ez a szokás.

Egy népszerű okostelefon márka európai országokban végzett felmérése teljes mértékben alátámasztja a szelfizés töretlen népszerűségét.

A Honor tanulmányából kiderül: „Az Európában végzett mintegy 5750 fő részvételével készült felmérés alapján a kontinens lakói átlagosan 597 szelfit készítenek magukról egy évben. A régió legtöbb szelfijét a spanyolok készítik (728), míg a legkevesebbet az Egyesült Királyságban élők (468).  Az eredmények ugyanakkor egy népszerű közhiedelmet is megcáfolnak, ugyanis az Egyesült Királyságban és Hollandiában is többet szelfiznek a férfiak hetente, mint a nők.”

Mit csinálunk a szelfinkkel?

A felmérés alapján elküldjük egy családtagunknak, barátunknak vagy feltöltjük valamelyik közösségi oldalra. Átlagban 11 másodpercet adunk magunknak, hogy döntést hozzunk a szelfi megtekintése után: megtartjuk vagy töröljük. Azonban azon sokkal többet rágódunk, hogy az alkotás megfelel-e egy közösségi oldalra. Az adatokból az látszik, hogy minél fiatalabb valaki, annál több önarcképet készít magáról akár egyedül, akár barátokkal kiegészülve.

Szeretjük vagy sem, a szelfizés életünk szerves részévé vált az elmúlt években. Szívesen készítjük egy boldog napunkon, nyaralás közben, baráti társaságban, vagy egy emlékezetes helyszínnel a háttérben.

(Francesco Totti, az AS Roma mindenkori kapitánya sokáig emlékezetes
gólörömöt produkált a városi rivális Lazio elleni meccsen szerzett gólja után)

Miről készülnek a szelfik?

A legtöbb átlagos, hétköznapi pillanatokról, amiket úgy érzünk meg kell osztanunk másokkal: tipikus kép, amikor valaki futás vagy edzés után megpihen, szinte ezzel zárja le a mozgást. Előszeretettel nyúlunk telefonunkhoz, amikor kutyánk, macskánk van a kezünkben, de szorgosan szervezzük a bulikban is a barátainkat, hogy álljunk össze egy csoportképre a magasba tartott telefonunk elé.

 

Íme egy videó egy férfiről, aki 20 éven át minden nap készített magáról egy szelfit:

blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0