facebook-pixel
8990 Ft-tól ingyenes szállítás
Így válassz magadnak bluetooth hangszórót
2020. 06. 03.

Elárasztják a világot a hordozható, bluetooth technológiával kommunikáló kisebb-nagyobb hangszórók.

Széles a kínálat, rengeteg gyártó kínálja termékeit, ezért ebben a cikkben megpróbálunk neked segítséget nyújtani abban, milyen bluetooth hangszórók vannak és hogyan kell közülük kiválasztani a számodra leginkább megfelelőt.

 

Mire tudod használni a bluetooth hangszórót?

A bluetooth hangszórók felhasználása nagyon sokrétű. Látjuk az utcán sétáló fiatalok kezében, ahogy hangosan hallgatnak zenét, kiváló kiegészítő sportoláshoz, de egy házibuli vagy kerti party hangulatát is fel tudja dobni. Ezenkívül komolyabb célokra, pl. egy előadás megtartására is alkalmas, hiszen kihangosítóként is funkcionálhat.

A legfontosabb és legpraktikusabb tulajdonsága minden bluetooth eszköznek, hogy vezetékek nélkül, szinte bárhol használható, persze csak egy bluetooth kommunikációra alkalmas készülékkel párosítva.

 

Mit kell figyelni bluetooth hangszóró vásárlásnál?

A választék nagyon széleskörű, az egészen egyszerű és olcsóbb termékektől a komplex szolgáltatást nyújtó és elég drága hangszórókig terjed. A választás nem egyszerű, mi ahhoz mutatunk most néhány szempontot, hogyan válaszd a számodra legmegfelelőbb típust.

 

A hangszóró ára

A szórás hatalmas, hiszen már 2-3.000 Ft körül is tudsz venni bluetooth hangszórót, a csúcs kategóriáért akár 150-200.000 Ft-ot is ki kell fizetni. Mint az élet egyéb területén, itt is igaz, hogy minél drágább, annál jobb. Fontos, hogy tartsd szem előtt, hogy mire fogod használni, milyen körülmények között, és ez alapján fontold meg, hogy mennyit költesz rá.

 

A hang minősége

Nincs mese, el kell fogadni, hogy ezek a hangszórók nem csúcs minőségben szólnak. Ne legyen nagy elvárásod a basszusokkal szemben, felejtsd el a sztereó hangzást. Nagy különbség van az olcsó és a komolyabb hangszórók teljesítménye között, ezért ez az egyik legfontosabb marketing szempont, amit a gyártók előszeretettel hangsúlyoznak. Nagyon nem mindegy tehát, hogy pusztán csak egy hang felerősítésére, zenehallgatásra vagy konferencia tartására használod majd a terméket.

 

Milyen hangerővel szól?

A skála jellemzően 2 watt és 50 watt között mozoghat. Az egyik véglet mindössze néhány méterig terjedő hangzást biztosít, ez a hatótávolság nő arányosan a teljesítménnyel. Logikus, hogy a nagyobb teljesítményhez nagyobb akkumulátor is szükséges. Mérlegelni kell azt is, hogy kültéren vagy teremben - és mekkora teremben - fogod használni, annak érdekében, hogy a megfelelő teljesítményt nyújtsa.

 

Csatlakozók, funkciók, kiegészítők

Az alap készülékekhez csak sima bluetooth kapcsolaton keresztül lehet csatlakozni, ezzel számos eszköz ki van zárva az együttműködésből. A felszereltebb bluetooth hangszórókra már szereltek szabvány fülhallgató csatlakozót, így egy egyszerű kábellel további eszközök csatlakoztathatók a hangszóróhoz.

Gyártanak olyan mobil hangszórót is, amihez mikrofon is csatlakozik, alkalmassá téve ezáltal telefonbeszélgetések lebonyolítására is, de akár memóriakártyát is tudsz beletenni, ezzel teljesen önállóan is tud működni a bluetooth hangszóró.

 

Akkumulátor

Mint minden hordozható készülék esetében, így ebben az esetben is sarkalatos kérdés és fontos tényező, hogy meddig bírja töltés nélkül. Ha tudod, hogy huzamosabb ideig nem lehetséges a használat során tölteni, akkor mindenképp tájékozódj erről a tulajdonságról a vásárlás előtt.

 

Design és megjelenés

A bluetooth hangszóró választási szempontok végére hagyjuk a legszubjektívebb nézőpontot, mégpedig azt, hogy hogyan néz ki a termék. Véleményünk szerint az összes korábbi támpont lényegesen fontosabb mérlegelési tényező. 

De természetesen tudjuk, hogy fontos a szín, a kialakítás, ezért te is válassz olyan bluetooth hangszórót, ami a funkciói mellett még tetszik is neked.



blogbejegyzések
Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése az AppStore rendszeréből - IOS Togkalaxis telefonos Applikáció Letöltése a GooglePlay rendszeréből - ANDROID
©2018-2024 tokgalaxis.hu minden jog fenntartva!
powered by ForWeb - Webáruház Készítés
0